29 Omgevingsvergunning voor het slopen van een bestaande villa, een exploitatie, het gedeeltelijk slopen en verbouwen van motel Dennenhof met terreinaanlegwerken gelegen Bredabaan 942. Voorwaardelijk vergund. - GOEDGEKEURD
Beslissing
Feiten en motivering
Op 23 januari 2024 vroeg de heer Marcus Wohrmann en MOTEL DENNENHOF NV een omgevingsvergunning aan voor het slopen van een bestaande villa, een exploitatie, het gedeeltelijk slopen en verbouwen van motel Dennenhof met terreinaanlegwerken gelegen Bredabaan 942 te Brasschaat.
Op 30 januari 2024 verklaarde de gemeentelijke omgevingsambtenaar het verzoek volledig en ontvankelijk.
Juridisch kader
Het decreet van 25 april 2014 betreffende omgevingsvergunning.
Het besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.
Adviezen
Voorwaardelijk gunstig advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.
Financiële gevolgen
Op deze aanvraag is een retributie van toepassing, zoals bepaald in de beslissing van de gemeenteraad van 27 februari 2023.
BESLUIT:
Art.1.- Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar, met dossiernummer 2024/OMV/0041, wordt gevolgd. Dit advies, zoals opgenomen in bijlage, vormt een integraal deel van deze beslissing.
Art.2.- De beslissing van het college van burgemeester en schepenen is: Voorwaardelijk vergund. Deze beslissing wordt afgeleverd aan MOTEL DENNENHOF voor het slopen van een bestaande villa, een exploitatie, het gedeeltelijk slopen en verbouwen van motel Dennenhof met terreinaanlegwerken gelegen Bredabaan 942 te Brasschaat.
Rubriek | Omschrijving | Hoeveelheid |
3.4.1°a) | lozing van het bedrijfsavalwater klasse 3 (Nieuw)
| 2 m³/uur |
16.3.2°b) | koelinstallaties voor de kamers, de feestzalen, het restaurant, de drankenkoelingen en de keuken. klasse 2 (Nieuw)
| 256,47 kW |
17.3.2.1.1.1°b) | opslag van brandbare producten klasse 3 (Nieuw)
| 0,2 ton |
17.3.3.1°b) | opslag van toxische reinigingsmiddelen volgens lijst in bijlage klasse 3 (Nieuw)
| 0,9 ton |
32.1.1° | De vergunde feestzalen zoals aangeduid op plan. klasse 3 (Nieuw)
| 94 DB(A)_LAEQ_15 |
32.8.1.1°b) | overdekt binnenzwembad in de wellnessruimte klasse 2 (Nieuw)
| 63 m² |
43.1.1°b) | 2 modulerende hoogrendements verwarmingsketels op gas + 2 gasgestookte boilers voor sanitair warm water klasse 3 (Nieuw)
| 389 kW |
45.8.1°b) | bakovens klasse 3 (Nieuw)
| 10 kW |
53.2.2°b)2° | bronbemaling voor de realisatie van de kelderverdieping, met een tijdelijke extra bemaling voor de zwembadput met maximumdebieten van 31936 m³/jaar en 243 m³/dag gedurende 80 dagen. klasse 2 (Nieuw)
| 31936 m³/jaar |
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Bijzondere milieuvoorwaarden bemaling
* De aanvrager moet het opgepompte water lozen in: de gracht langsheen de Bredabaan en/of de gracht langsheen de Grote Heidedreef.
* Indien de pomp of de buizen voor de bronbemaling op het openbaar domein worden geplaatst moet hiervoor een toelating inname openbare weg verkregen worden via www.brasschaat.be;
* Alle maatregelen dienen te worden genomen om schade aan naburige eigendommen, beplantingen en bomen door droogte of wateroverlast te voorkomen. De aanvrager moet er op toezien dat er in geen geval waterschade ontstaat naar naburige eigendommen toe;
* Er mag geen water op de openbare weg komen;
* In het algemeen is het belangrijk op de werf om het waterpeil te monitoren en op die manier niet té veel water weg te pompen en de grond te diep droog te maken.
> Een sonde-gestuurde bemaling wordt hier opgelegd. Bij dit systeem zal het pompdebiet zich automatisch aanpassen indien een vooraf ingesteld waterpeil al dan niet wordt overschreden.
> De grondwaterstand moet gradueel naar omhoog worden gebracht naarmate de voortgang van de werf. Dit dient echter afgestemd te worden met de stabiliteitsingenieur inzake mogelijks opdrijvingsgevaar.
* De voorziene (septische put(ten) en regenwaterputten moeten uitgevoerd worden gedurende de actieve bemaling.
* Een nauw opgevolgde monitoring van het debiet en grondwaterpeil is een vereiste gedurende de bemaling door:
> grondwaterpeilen en opgepompte debieten
> Een correcte opstelling van debietmeter(s)
> Het plaatsen van één of meerder peilbuizen in en rond de bouwput
* Een bemalingspomp mag enkel geplaatst worden door een boorbedrijf dat erkend is conform het VLAREL van 19 november 2010 voor de discipline, vermeld in artikel 6, 7°, a), 1), van het voormelde besluit. Uiterlijk de derde werkdag nadat een bemalingspomp is geplaatst, bezorgt het erkende boorbedrijf van elke debietmeter die bedoeld is voor de registratie van het opgepompte en terug in de ondergrond gebrachte debiet, de volgende informatie via een webapplicatie van de Databank Ondergrond Vlaanderen:
> het merk en serienummer;
> het tijdstip van plaatsing en de tellerstand op het moment van de plaatsing;
* Bij het ontmantelen van de bemalingsinstallatie, bezorgt het erkende boorbedrijf uiterlijk de derde werkdag na de ontmanteling: het tijdstip van de ontmanteling en de tellerstand op het moment van de ontmanteling via een webapplicatie van de Databank Ondergrond Vlaanderen. Meer informatie over het doorgeven van deze informatie is te vinden op Https://www.dov.vlaanderen.be/richtlijnen-actieve-bemalingen
* De bomen in de omgeving dienen onder begeleiding van een boomdeskundige tijdens de werf beschermd en bevloeid worden. Hiervoor dient een boombeschermingsplan opgemaakt te worden door een erkend boomdeskundige.
* Met betrekking tot de intensiteit en het type bevloeiing dient rekening te houden met het wortelgestel van iedere boom (diep of ondiep wortelend).
* Het bemalingswater moet eerst belucht wordt in een groot buffervat/container gezien de mogelijks glauconiet-(ijzer)houdende zandlagen. Hierdoor wordt het eventuele aanwezige ijzer geoxideerd, ontzand en wordt de temperatuur van het bemalingswater aangepast aan de omgevingstemperatuur. Vanuit dit buffervat kunnen eventueel ook particulieren of gemeentelijke diensten water aftappen indien gewenst. We vestigen hier bijkomende aandacht op de nodige signalisatie voor herbruik van dit niet-drinkbaar water.
* Er dient geëvalueerd te worden of de kwaliteit van het opgepompte water voldoet aan de Vlarem normen. Bovendien mogen bodemverontreinigingen in geen geval vrijkomen als gevolg van de bemaling.
* Bij eventuele schade aan het openbaar domein dient dit hersteld te worden in oorspronkelijke toestand;
* De liftput moet prefab uitgevoerd zodat een grotere bemaling in het geheel kan vermeden.
* Er moet een beschoeiingswand voorzien worden rondom de bouwputHierbinnen kan een sleuf voorzien worden om het eventueel horizontaal insijpelend grondwater op te vangen (met dompelpomp) zodoende dit de werken niet verhinderd.
Bijzondere milieuvoorwaarden exploitatie inrichting
*Buiten het gebouw mag geen elektronisch versterkte muziek luider dan 85 DB(A) LAeq, 15 min gespeeld mag worden tenzij hier voor een toelating is verkregen binnen de evenementenprocedure. Ook moeten ramen en deuren gesloten blijven tijdens activiteiten met elektronisch versterkte muziek.
* De voorwaarden voor bedrijfsafval zoals vermeld in het Vlarem moet gerespecteerd worden. Er moeten sorteerstraatjes voorzien worden op de parking. Deze moeten goed zichtbaar en goed bereikbaar zijn voor uw cliënteel;
* Voor het hanteren, laden of lossen van materialen, toestellen of gelijk welke voorwerpen die geluiden kunnen voortbrengen, zoals platen, bladeren, staven, dozen, vaten of metalen recipiënten of andere, gelden de volgende principes:
1) deze voorwerpen dienen gedragen en niet gesleept te worden, op de grond geplaatst, en niet geworpen te worden;
2) als deze voorwerpen door hun afmetingen of hun gewicht niet gedragen kunnen worden, dienen ze uitgerust te zijn met een voorziening waardoor ze geluidsarm verplaatst kunnen worden of verplaatst te worden door middel van een (transport)hulpmiddel (vb. lift, transpallet, heftruck,…).
3) laden en lossen is niet toegelaten tussen 22.00 uur en 6.00 uur, uitgezonderd voor openbare dienstverlening (hulpdiensten, openbare veiligheid,…) of mits schriftelijke toelating van de burgemeester;
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM zijn van toepassing.
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Bij wijziging van
VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen
na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de
milieunavigator, via de link: https://navigator.emis.vito.be/
Art.3.- De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Register der bekendmakingen
Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, zal er een expliciete "bundel" van het document worden opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker.
Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie heeft plaatsgevonden.
Al deze gegevens staan in een aparte publicatie omgeving die beveiligd en toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.