46 Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer, Zegersdreef na herinrichting - GOEDGEKEURD
Beslissing
Feiten en motivering
Door de herinrichting van Donksesteenweg en Zegersdreef werden enkele aanpassingen gedaan aan het openbaar domein van Zegersdreef. De borden werden reeds geplaatst volgens plan in bijlage.
● Zegersdreef heeft enkelrichtingsfietspaden
● Donksesteenweg werd in voorrang gebracht, waardoor bestuurders in Zegersdreef voorrang moeten verlenen, borden op dit kruispunt ivm voorrangsregeleing werden mee opgenomen in aanvullend reglement voor Donksesteenweg.
Juridisch kader
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.
Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur.
Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 56 en 57, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen en artikels 330 tot en met 334 betreffende het bestuurlijk toezicht.
Gelet op de wet betreffende de politie van het wegverkeer, gecoördineerd bij koninklijk besluit van 16 maart 1968;
Gelet op de nieuwe gemeentewet van 24 juni 1988;
Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg;
Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;
Gelet op de het gemeentedecreet van 15 juli 2005;
Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van verkeerstekens;
Gelet op de omzendbrief MOB/2009/01 van 3 april 2009;
Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 30 april 2009 waardoor de bevoegdheid voor het vaststellen van de aanvullende reglementen op de politie over het wegverkeer wordt toevertrouwd aan het college van burgemeester en schepenen.
Adviezen
Gunstig advies dienst mobiliteit
Financiële gevolgen
Er zijn geen financiële gevolgen.
De borden werden reeds geplaatst bij herinrichting openbaar domein.
BESLUIT:
Art.1.- ENKELRICHTINGSFIETSPADEN
Langs beide zijden van Zegersdreef werd een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Het verplicht enkelrichtingsfietspad word aangeduid door verkeersborden D7 met onderbord M7 op volgende plaatsen:
● thv kruispunt met Bredabaan (rijrichting Donksesteenweg)
● thv kruispunt met Donksesteenweg (rijrichting Bredabaan)
● thv kruispunt met Donksesteenweg (rijrichting Frilinglei)
● thv afrijden rondpunt met Frilinglei (rijrichting Bredabaan)
Om de situatie tussen fietspad in Zegersdreef en oversteekplaatsen in de Donksesteenweg te verduidelijken werden nog volgende borden geplaatst:
● verkeersbord C11 thv Zegersdreef 35 om fietsers te verbieden het enkelrichtingsfietspad in de verkeerde richting (naar Frilinglei) te laten oprijden
● verkeersbord C11 thv Zegersdreef 35 op het voetpad in de richting van Voshollei. Op dezelfde paal word in de richting dr. Roosensplein een verkeersbord D7 met onderbord M7 voorzien
● verkeersbord D7 met onderbord M7 ter hoogte van Donksesteenweg 75 na fietsoversteekplaats
Art.2.- Dit aanvullend reglement zal ter kennisgeving worden overgemaakt aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid, departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid via het digitaal loket voor lokale besturen overeenkomstig het decreet over het lokaal bestuur.
Register der bekendmakingen
Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, zal er een expliciete "bundel" van het document worden opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker.
Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie heeft plaatsgevonden.
Al deze gegevens staan in een aparte publicatie omgeving die beveiligd en toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.