1 Notulen en zittingsverslag van de zitting van de gemeenteraad van 29 april 2019. Goedkeuring.
Op 29 april 2019 was er een openbare zitting van de gemeenteraad. De gemeenteraad dient de notulen en het zittingsverslag van die zitting goed te keuren.
2 Pipda. Opdrachthoudende vereniging. Goedkeuring agenda voor de algemene vergadering van 21 juni 2019.
De gemeente is deelnemer aan de opdrachthoudende vereniging Pidpa.
Op vrijdag 21 juni 2019 om 11.00 uur organiseert Pidpa een algemene vergadering op het administratief hoofdkantoor Desguinlei 246 te 2018 Antwerpen.
De agenda van deze algemene vergadering is als volgt :
1) Nazicht van de volmachten/raadsbesluiten voor de afgevaardigden.
2) Verslag van de raad van bestuur over het jaar 2018.
3) Verslag van de commissaris over het jaar 2018.
4) Goedkeuring van de jaarrekening, afgesloten op 31 december 2018.
5) Decharge te verlenen aan bestuurders en commissaris.
6) Evaluatierapport 2013-2018 en beleidsplan 2019-2024.
7) Synductis: uitbreiding lidmaatschap.
8) Benoeming commissaris.
9) Goedkeuring van het verslag van de algemene vergadering.
In zitting van 25 februari 2019 werden Walter Vermeulen als afgevaardigde en Bart Thijs als plaatsvervangend afgevaardigde aangeduid voor de huidige legislatuur op de algemene vergaderingen van Pidpa. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om deze agendapunten goed te keuren.
3 Fluvius. Goedkeuring agenda voor de algemene vergadering van 26 juni 2019.
De gemeente is aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen.
De gemeente werd per aangetekend schrijven van 26 april 2019 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering, tevens jaarvergadering, die plaatsvindt op 26 juni 2019 in het 's Gravenhof, Turnhoutsebaan 439/445 in 2970 Schilde.
In zitting van 25 februari 2019 werden Walter Vermeulen als vertgenwoordiger en Bart Thijs als plaatsvervangend vertegenwoordiger aangeduid voor de duur van de legislatuur.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te hechten aan de agendapunten van de algemene vergadering.
4 Intergemeentelijke samenwerking: PONTES aanduiding vertegenwoordiger gewone algemene vergadering 19 juni 2019 en vaststelling mandaat. Goedkeuring.
De intergemeentelijke vereniging PONTES heeft een uitnodiging gestuurd voor een algemene vergadering op 19 juni 2019. Aangezien de gemeente aandeelhouder is in deze vereniging, moet een gemeentelijk vertegenwoordiger worden aangeduid en moet tevens het mandaat van deze vertegenwoordiger worden vastgesteld.
In zitting van 25 februari 2019 werden Erwin Callens en Dieter Heughebaert aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervanger.
5 CIPAL dienstverlenende vereniging. Goedkeuring agenda en bevestiging mandaat voor de algemene vergadering van 27 juni 2019.
De gemeente ontving de oproeping van 9 mei 2019 voor de algemene vergadering van Cipal van 27 juni 2019 met de volgende agendapunten:
1) Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers
2) Jaarverslag van de raad van bestuur en verslag van de commissaris over de enkelvoudige jaarrekening van Cipal over het boekjaar 2018
3) Goedkeuring van de enkelvoudige jaarrekening van Cipal over het boekjaar 2018, afgesloten op 31 december 2018
4) Jaarverslag van de raad van bestuur en verslag van de commissaris over de geconsolideerde jaarrekening van Cipal over het boekjaar 2018
5) Goedkeuring van de geconsolideerde jaarrekening van Cipal over het boekjaar 2018, afgesloten op 31 december 2018
6) Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders en aan de commissaris voor de uitoefening van hun mandaat tijdens het boekjaar 2018
7) Benoeming commissaris en vaststelling van vergoeding
8) Bepaling presentiegeld en reisvergoeding voor de leden van de raad van bestuur
9) Goedkeuring van het evaluatierapport 2013-2018 met inbegrip van het ondernemingsplan 2019-2024
10) Aanpassing van de rangorde van de aangeduide leden van de raad van bestuur met raadgevende stem in afdalende volgorde
11) Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de agendapunten goed te keuren en de gemeentelijke vertegenwoordiger, Erwin Callens te mandateren.
6 IGEAN dienstverlening. Goedkeuring agenda en bevestiging mandaat voor de algemene vergadering van 28 juni 2019.
Op vrijdag 28 juni 2019 vindt de algemene vergadering van Igean dienstverlening plaats waarop de jaarrekening en het jaarverslag 2018 zullen worden vastgesteld. Er wordt eveneens een statutenwijziging ter goedkeuring voorgelegd.
De volledige agenda werd voorgelegd aan de raad van bestuur van Igean van 15 mei 2019, waardoor we de officiële uitnodiging met bijhorende documenten nog niet ontvangen hebben.
7 IGEAN milieu en veiligheid. Goedkeuring agenda en bevestiging mandaat voor de buitengewone algemene vergadering van 28 juni 2019.
Op vrijdag 28 juni 2019 vindt de algemene vergadering van Igean milieu en veiligheid plaats waarop de jaarrekening en het jaarverslag 2018 zullen worden vastgesteld. Er wordt eveneens een statutenwijziging ter goedkeuring voorgelegd.
De volledige agenda werd op 15 mei 2019 voorgelegd aan de raad van bestuur van Igean waardoor we de officiële uitnodiging en bijhorende documenten nog niet ontvangen hebben.
8 Sociale Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen cvba (Sokrema). Uitnodiging algemene vergadering der aandeelhouders van 11 juni 2019.
Op 11 juni 2019 om 11 uur vindt de algemene vergadering van de aandeelhouders van de Sociale Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen, cvba, plaats in het Cultureel Centrum, Turnhoutsebaan 199 in Wijnegem. Met het schrijven van 30 april 2019 wordt de gemeente uitgenodigd om aanwezig te zijn.
9 Aralea vzw. Uitnodiging algemene vergadering van 17 juni 2019 en aanduiding vertegenwoordigers.
De gemeente is lid van Aralea vzw. Op 17 juni 2019 vindt de eerste algemene vergadering plaats.
In de zitting van de gemeenteraad van 25 februari werd een materiële fout gemaakt met de aanstelling van de vertegenwoordigers. Deze zal rechtgezet worden in huidige zitting.
In de statuten van Aralea staat dat het gemeentebestuur vertegenwoordigd wordt door de burgemeester, de algemeen directeur en de schepen van sociale zaken.
10 Wijziging organogram met ingang van 1 juni 2019. Goedkeuring.
In zitting van 25 juni 2018 werd de laatste wijziging aan het organogram goedgekeurd. Het is noodzakelijk om het organogram te actualiseren met functies die voorzien zijn in het personeelsbudget 2019. Dit organogram werd voorgelegd aan de representatieve vakorganisaties.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het gecoördineerd organogram goed te keuren met ingang van 1 juni 2019.
Het betreft:
Beleidsdomein plaatsgebonden zaken
• één functie van deskundige mobiliteit B1-B3 (1 VTE) i.p.v. één functie van medewerker C1-C3 (1 VTE) in de afdeling mobiliteit
• afdeling containerpark: er is nog maar één VTE polyvalent vakman D1 uitdovend (wegens pensionering van een personeelslid)
Beleidsdomein vrije tijd:
• één functie van deskundige sport B1-B3 (1 VTE) i.p.v. één functie van medewerker C1-C3 (1 VTE) in de afdeling sport
• naamwijziging van de afdeling ontwikkelingssamenwerking in afdeling lokaal mondiaal beleid en naamwijziging van de functie derdewereldconsulent in deskundige mondiaal beleid
Beleidsdomein persoonsgebonden zaken:
• in de afdeling seniorendienst gebeurt een aanpassing aan de realiteit van 1 VTE medewerker naar 1,1 VTE medewerker.
11 Gemeentelijk basisonderwijs. Vaststellen aanwervingsprocedure onderwijzend personeel en kinderverzorgster.
De scholengemeenschap Stakabra heeft als taak een personeelsbeleid te voeren. Dit over de schoolbesturen heen.
Mits vanaf het schooljaar 2019-2020 de gesubsidieerde personeelsleden van het onderwijs na 2 schooljaren reeds een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur kunnen verwerven in de scholengemeenschap Stakabra is het aangewezen duidelijke afspraken te maken over de aanwervingen voor de ambten van onderwijzer, kleuterleidster, kinderverzorgster en leermeester LO.
Tijdens het beheerscomité van de scholengemeenschap Stakabra van 7 mei 2019 werd beslist om voor de aanstelling van bepaalde duur voor voornoemde ambten te starten met een gezamenlijke sollicitatieprocedure.
12 Gemeentelijk basisonderwijs. Vaststellen sollicitatieprocedure voor de functies van zorgcoördinator en beleidsondersteuner.
Mits de meeste directeurs van het gemeentelijk basisonderwijs in de komende 5 jaar met pensioen kunnen gaan is het aangewezen de continuïteit te garanderen.
Tevens werd door de directeurs de vraag gesteld hoe hun opvolging en dat van hun zorgcoördinators wordt geregeld en wie de directie vervangt bij een onverwachte afwezigheid.
Voornamelijk de functie van beleidsondersteuner, maar ook die van het ambt van zorgcoördinator zijn mogelijke doorgroeifuncties naar het ambt van directeur. Daarom in het aangewezen een selectieprocedure voor deze functies vast te leggen.
Jef Konings Tom Versompel Tom Thys Rudi Pauwels Robrecht Eeman Dimitri Hoegaerts Jan Jambon Karina Hans André Van Mechelen Walter Vermeulen Goele Fonteyn Luc Van der Schoepen Inez Ven Carla Pantens Philip Cools Niels de Kort Christophe Thomas Greet Verbert Kasper Vanpoucke Joris Van Cauwelaert Adinda Van Gerven Bart Brughmans Dirk de Kort Ward Schevernels Bruno Heirman Dieter Heughebaert Karin Beyers Erwin Callens Hedwig van Baarle Myriam Van Honste Bart Thijs Babs De Vocht Steven Broos Jef Konings Tom Versompel Tom Thys Rudi Pauwels Robrecht Eeman Dimitri Hoegaerts Jan Jambon Karina Hans André Van Mechelen Walter Vermeulen Goele Fonteyn Luc Van der Schoepen Inez Ven Carla Pantens Philip Cools Niels de Kort Christophe Thomas Greet Verbert Kasper Vanpoucke Joris Van Cauwelaert Adinda Van Gerven Bart Brughmans Dirk de Kort Bruno Heirman Dieter Heughebaert Karin Beyers Erwin Callens Hedwig van Baarle Myriam Van Honste Bart Thijs Babs De Vocht Steven Broos Adinda Van Gerven Inez Ven Christophe Thomas Bruno Heirman Tom Thys Greet Verbert Philip Cools Tom Versompel Jan Jambon Myriam Van Honste Goele Fonteyn Luc Van der Schoepen Karina Hans Bart Thijs Dieter Heughebaert Dimitri Hoegaerts André Van Mechelen Hedwig van Baarle Bart Brughmans Joris Van Cauwelaert Karin Beyers Dirk de Kort Niels de Kort Erwin Callens Walter Vermeulen Carla Pantens Jef Konings Babs De Vocht Robrecht Eeman Kasper Vanpoucke Rudi Pauwels Steven Broos aantal voorstanders: 28 , aantal onthouders: 4 , aantal tegenstanders: 0
13 Gemeentelijke toelage 2019 inzake (her)aanleg van sportvelden, en bouw of verbouwing sportinfrastructuur.
De gemeente betoelaagt sportclubs voor de (her)aanleg van infrastructuur; het is aangewezen deze ondersteuning verder te zetten in de nieuwe legislatuur.
14 Gemeentelijke toelage 2019 voor onderhoud grasvelden en atletiekbaan.
De gemeente verleent toelagen aan sportclubs voor het onderhoud van grasvelden en de atletiekbaan.
Het is aangewezen deze vorm van ondersteuning verder te zetten in de nieuwe legislatuur.
15 Toelage 2019-2024 (socio)culturele activiteiten. Goedkeuring.
De gemeente verleent toelagen aan niet-professionele verenigingen aangesloten bij de cultuurraad voor het organiseren van (sociaal-)culturele activiteiten. Het is aangewezen deze vorm van ondersteuning verder te zetten in de nieuwe legislatuur.
16 Applaustoelage 2019-2024 eenmalige artistieke projecten. Goedkeuring modaliteiten.
De gemeente verleent toelagen voor eenmalige artistieke projecten; het is aangewezen deze ondersteuning verder te zetten in de nieuwe legislatuur.
17 Toelage 2019-2024 muziekateliers. Goedkeuring.
De gemeente verleent toelagen aan muziekateliers; het is aangewezen deze vorm van ondersteuning verder te zetten in de nieuwe legislatuur.
18 Applaustoelage 2019-2024 voor straat-, wijk- en buurtfeesten.
De gemeente verleent applaustoelagen voor straat en buurtfeesten omdat deze van groot belang zijn voor de sociale samenhang en het bevorderen van een wijkleven in de lokale gemeenschap. Het is aangewezen deze vorm van ondersteuning verder te zetten in de nieuwe legislatuur.
19 Toelagereglement gebruik niet gemeentelijke sportzalen 2019-2024.
Om de lat voor het gebruik van sportinfrastructuur zoveel mogelijk gelijk te leggen, subsidieert de
gemeente de meerkost voor het gebruik van niet-gemeentelijke infrastructuur.
Het is aangewezen deze vorm van ondersteuning verder te zetten in de nieuwe legislatuur.
20 Reglement tweejaarlijkse prijs van verdienste 2019-2024.
De gemeente verleent sinds 2005 om de 2 jaar een prijs van verdienste. Het is aangewezen om deze vorm van eerbetoon te verlengen in de nieuwe legislatuur.
21 Subsidie gemeenschapsvormende projecten 2019-2024.
De gemeente verleent subsidies voor gemeenschapsvormende projecten. Het is aangewezen deze ondersteuning verder te zetten in de nieuwe legislatuur onder dezelfde modaliteiten.
22 Noodhulp Indonesïe, Jemen en Mozambique. Goedkeuring.
Aan de gemeenteraad wordt, op voorstel van de GROS, gevraagd humanitaire hulp toe te kennen als volgt:
• 1.250,00 euro aan Plan International voor slachtoffers van de aardbeving op Lombok (Indonesië)
• 1.250,00 euro aan Unicef voor slachtoffers van de hongersnood in Jemen
• 1.250,00 euro aan Damiaanactie voor slachtoffers van de cycloon Idai (Mozambiqe)
23 Azalealaan 3. Hemelhoeve. Goedkeuring huurovereenkomst vzw Radio Park - Brasschaat.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met het ontwerp van huurovereenkomst tussen de gemeente en vzw Radio Park - Brasschaat betreffende het gebruik van de tweede verdieping in de Hemelhoeve, Azalealaan 3 te Brasschaat.
24 Vagevuurvelden. Ruil gronden. Goedkeuring intentieverklaring.
In het kader van de renovatiewerken aan de schoolgebouwen en de verbetering in de omgeving van Mater Dei Brasschaat aan de Bredabaan 479, wordt door de school aan de gemeente een ruil voorgesteld van delen van twee percelen ter hoogte van Vagevuurvelden. Alle kosten verbonden aan deze ruil zijn ten laste van de tegenpartij. De gemeente ontvangt het verschil in waarde van beide percelen na het verlijden van de akte.
Aan de gemeenteraad wordt heden gevraagd goedkeuring te hechten aan het ontwerp van intentieverklaring. Na goedkeuring zal een notaris aangesteld worden voor de opmaak van de ruilakte.
25 Groenonderhoud Beemdenstraat, Bosaard, Kapellei 13-15, NAC gemeentehuis, speelterrein Licht Vliegwezenlaan. Uitbreiding overeenkomst Aralea. Goedkeuring.
Op het openbaar domein van de nieuwe ontsluitingsweg Beemdenstraat, Bosaard, Kapellei 13-15, NAC gemeentehuis en speelterrein Licht Vliegwezenlaan wordt groenonderhoud voorzien in het openbaar domein. Om het groenonderhoud van deze ruimtes later te kunnen voorzien werden de voorwaarden opgevraagd, in uitbreiding van de bestaande overeenkomst tussen de gemeente Brasschaat en vzw Aralea, Graaf Reusensdreef 2 te Brasschaat.
Aralea heeft offertes ingediend voor het uitvoeren van van het groenonderhoud op deze domeinen
Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 15 april 2019 principiële instemming gegeven aan de nieuwe overeenkomst.
Dit is een overeenkomst voor 1 jaar in afwachting van de globale prijsvraag voor groenonderhoud.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan deze overeenkomst.
26 Pauwelslei fase III voet- en fietspaden en parkings. Goedkeuring tracé wegbedding.
Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 24 september 2018 goedkeuring aan de gunning van de opdracht “Pauwelslei: voet- en fietspaden en parkings fase II” aan Gebr. Simons Wegenbouw nv, Antwerpsebaan 220 te 2040 Antwerpen tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van 376.881,00 euro btw niet inbegrepen, hetzij 456.026,01 euro btw inbegrepen (21% btw medecontractant). De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nummer 2015-081.
Op 7 januari 2019 zijn de werken Pauwelslei fase II gestart, de voorziene einddatum is 28 mei 2019.
De gemeenteraad heeft in zitting van 28 januari 2019 goedkeuring gegeven aan verrekening 2: Fase III van de opdracht voor het totaal bedrag in meer van 104.222,93 euro btw niet inbegrepen, hetzij 126.109,75 euro btw inbegrepen (21% btw medecontractant).
Fase III wordt aansluitend uitgevoerd worden op fase II. Zowel fase I als fase II werden/worden uitgevoerd door aannemer Simons NV,
het is daarom opportuun om ook fase III door dezelfde aannemer te laten uitvoeren, met het oog op een éénvormige uitvoering van de werken.
Aan de even zijde wordt een dubbelrichting fietspad en parkeervakken aangelegd. Aan de oneven zijde wordt het voetpad en de parkeervakken vernieuwd. Op de kruispunten wordt een extra groene berm voorzien om de zichtbaarheid te vergroten. De groendienst zal in het najaar de bomen en onderbeplanting voorzien.
Ten behoeve van deze werken werden, op 29 januari 2019 de aanvraag tot omgevingsvergunning met referentie 2019/OMV/0044 ingediend voor het heraanleggen van de Pauwelslei-Fase 3 door het college van burgemeester en schepenen.
Het dossier is ontvankelijk verklaard op 13 februari 2019.
Er werd een openbaar onderzoek gehouden van 21 februari tot en met 22 maart 2019.
Het verkrijgen van de omgevingsvergunning vereist nog twee zaken:
- kennisneming van de bezwaarschriften en de weerlegging ervan door de gemeenteraad.
- goedkeuring tracé van de weg door de gemeenteraad.
Bezwaarschriften
Er werden geen bezwaarschriften ingediend.
Goedkeuring wegtracé
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met in het ontwerp van de opdracht voorgestelde tracé van de wegbedding.
27 Duurzaamheidsraad. Organisatie. Goedkeuring.
Gezien de nieuwe ontwikkelingen op vlak van duurzaamheid, het bestuursakkoord en de doelstellingen van het meerjarenplan wenst het bestuur de milieuraad te hervormen naar een duurzaamheidsraad, met de focus op de prioritaire duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (of SDG’s).
De SDG’s van de Verenigde Naties zijn de doelstellingen die de wereld zich stelt richting 2030 om aan duurzame ontwikkeling te werken. De 17 doelstellingen vormen het belangrijkste internationaal duurzaamheidskader. Brasschaat zet volop in op de integratie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of ‘SDG’s’ in haar beleid.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de duurzaamheidsraad op te richten en de milieuraad daarin te integreren.
28 Intergemeentelijk samenwerkingsverband projectvereniging Biscuit, afvaardiging namens de gemeenteraad.
De gemeente is sedert 30 januari 2017 lid van het Intergemeentelijk samenwerkingsverband Biscuit. Samen met de gemeenten Schoten, Brecht, Stabroek, Schilde en Kapellen heeft deze projectvereniging tot doel om meer service en kwaliteit te bieden op vlak van cultuur en bibliotheken en de samenwerking te bevorderen. De raad van bestuur van Biscuit is samengesteld uit twee vertegenwoordigers per deelnemende vereniging, waarvan één lid met stemrecht en één lid met raadgevende stem.
Aan de gemeenteraad wordt afvaardiging naar de raad van bestuur namens het gemeentebestuur voorgelegd.
29 ILV Brasschaat - Schoten. Wijziging statuten en huishoudelijk reglement.
De gemeenten Brasschaat en Schoten hebben de 'Interlokale Vereniging Brasschaat - Schoten' opgericht. De vereniging ziet toe op de realisatie en exploitatie van het zwembadcomplex.
Het beheer werd toevertrouwd aan het beheerscomité. Dat werd samengesteld uit zes afgevaardigden van elke gemeente. Deze afgevaardigden worden aangewezen onder de gemeenteraadsleden, de burgemeester of de schepenen. Minstens één afgevaardigde van elke gemeente maakt geen deel uit van de meerderheid.
Ingevolge de wijziging van het decreet inzake de interlokale verenigingen waarin bepaald wordt dat elke deelnemende gemeente nog slechts één afgevaardigde kan aanduiden, dienen de statuten en het huishoudelijk reglement van de Interlokale Vereniging Brasschaat - Schoten aangepast te worden.
Er wordt voorgesteld om de schepen van sport in het beheerscomité aan te duiden. Daarnaast worden er 5 waarnemers voorzien, die geen lid zijn van het comité maar dat wel kunnen bijwonen. Zij hebben geen stemrecht en ontvangen geen presentiegeld.
Aan de raad wordt voorgesteld goedkeuring te hechten aan de wijziging van de statuten van de Interlokale Vereniging Brasschaat - Schoten en de wijzigingen van het huishoudelijk reglement van het beheerscomité ter zake.
De wijzigingen worden van kracht zodra beide besturen hun instemming hebben verleend.
30 ILV Brasschaat - Schoten. Wijziging vertegenwoordigers.
De gemeenten Schoten en Brasschaat hebben de "interlokale vereniging Brasschaat - Schoten" opgericht. De vereniging ziet toe op de realisatie en exploitatie van het zwembadcomplex.
Het beheer van de vereniging wordt toevertrouwd aan het beheerscomité. Door een wijziging in het decreet lokaal bestuur dient het beheerscomité opnieuw te worden samengesteld. Elke deelnemende gemeente heeft immers nog slechts één afgevaardigde. In het voorstel tot aanpassing van de overeenkomst is het mogelijk een aantal waarnemers aan te stellen om de vergaderingen van het beheerscomité bij te wonen.
Aan de raad wordt gevraagd de schepen van sport aan te duiden als vertegenwoordiger namens de gemeente Brasschaat in het beheerscomité van de Interlokale Vereniging Brasschaat- Schoten, en vijf gemeenteraadsleden aan te duiden als waarnemer. Minstens één waarnemer van elke gemeente maakt geen deel uit van de lijst waarvan de verkozenen behoren tot het college.
Aan de raad wordt tevens voorgesteld om de huidige verdeling van het beheerscomité te handhaven, als volgt:
- N-VA: 1 afgevaardigde en 2 waarnemers
- Open VLD: 1 waarnemer
- CD&V: 1 waarnemer
- Brasschaat2012: 1 waarnemer
31 Jeugdraad samenstelling
Volgens het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van lokaal jeugdbeleid, worden de gemeenten verplicht om voor het overleg en de inspraak bij de voorbereiding en de uitvoering van het jeugdbeleid een jeugdraad op te richten of een bestaande jeugdraad te erkennen.
Volgens de gewijzigde statuten, goedgekeurd door de gemeenteraad in de zitting van 27 juni 2016,
bestaat de algemene vergadering van de jeugdraad uit stemgerechtigde leden en niet-stemgerechtigde leden.
Tijdens de gemeenteraad van 25 februari 2019 werden reeds vertegenwoordigers van de politieke fracties van de gemeenteraad aangeduid als niet-stemgerechtigde waarnemende leden.
Tijdens de algemene vergadering van 7 mei 2019 werd de gemeentelijke jeugdraad opnieuw samengesteld zoals opgenomen in bijgevoegde lijst. De raad gelieve kennis te nemen van deze nieuwe samenstelling.
32 Goedkeuring aanpassingen aan het organiek reglement van de raad van bestuur van de gemeentelijke openbare bibliotheek.
In het organiek reglement zijn enkele veranderingen noodzakelijk om het te actualiseren. De aanpassingen hebben te maken met de veranderde situatie wat de schooluitleenpunten betreft en met de wetgeving die het gemeentebestuur niet langer verplicht om een bibliotheek in te richten maar wel verplicht te werken met een meerjarenplanning.
33 Goedkeuring aanstelling van de leden van de raad van bestuur van de gemeentelijke openbare bibliotheek voor de legislatuur 2019 - 2024.
Bij de nieuwe legislatuur dienen de leden van de raad van bestuur van de gemeentelijke openbare bibliotheek te worden aangesteld.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.