1 Vacantverklaring betrekkingen lokale politie Brasschaat 2021.
De gemeenteraad is bevoegd voor het vacant verklaren van de betrekkingen van het operationeel kader van de lokale politie Brasschaat via mobiliteit.
De gemeenteraad is tevens bevoegd voor het vacant verklaren van de betrekkingen van het administratief en logistiek kader van de lokale politie Brasschaat via mobiliteit.
2 Ontslag raadslid Lisa Buysse. Kennisneming.
Op 27 januari 2021 heeft Lisa Buysse haar ontslag als lid van de gemeenteraad van Brasschaat aangekondigd. Aan de gemeenteraad wordt verzocht kennis te nemen van dit ontslag. Dit ontslag gaat in conform artikel 13 van het Decreet Lokaal Bestuur.
3 Onderzoek geloofsbrieven en eedaflegging. Goedkeuring.
Raadslid Lisa Buysse heeft ontslag genomen als raadslid.
Sam Liègeois is de eerste opvolger die in aanmerking komt voor het mandaat, maar verhuisde naar Leuven. Camilla Decleer is de tweede opvolger die in aanmerking komt voor het mandaat, maar verhuisde naar Kapellen. De derde opvolger is Niloufar Mohammadi Doustdar maar kan van rechtswege niet zetelen. Herman Lauwers is de vierde opvolger maar verzaakt.
Op 8 februari 2021 werd Johan Caluwé opgeroepen om in de openbare zitting van de gemeenteraad van 22 februari 2021 en na onderzoek van de geloofsbrieven, de eed af te leggen in de handen van de voorzitter van de gemeenteraad.
4 Notulen en zittingsverslag van de zitting van de gemeenteraad van 25 januari 2021. Goedkeuring.
Op 25 januari 2021 was er een zitting van de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van die zitting goed te keuren.
5 Gemeenteraadscommissie inzake deontologische code . Wijziging leden.
In het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad wordt een bijzondere commissie voor deontologische code voor mandatarissen voorzien.
Deze commissie bestaat uit 11 leden. De mandaten worden, conform het huishoudelijk reglement, als volgt aan de fracties toegekend:
•N-VA: 6 leden
•CD&V: 2 leden
•Brasschaat 2012: 1 lid
•Vlaams Belang: 1 lid
•Open VLD: 1 lid
•PVDA: 0 leden
PVDA is niet vertegenwoordigd in deze commissie. Om die reden kan de fractie, conform het decreet, een raadslid aanwijzen dat als lid met raadgevende stem in de commissie zetelt.
Tom Versompel wordt aangeduid als voorzitter zonder stemrecht.
6 Gemeenteraadscommissie plaatsgebonden zaken. Wijziging samenstelling.
In zitting van 28 januari 2019 werden de leden van de gemeenteraadscommissie Plaatsgebonden Zaken samengesteld.
Op 22 februari 2021 nam Lisa Buysse ontslag als gemeenteraadslid. Zij was aangeduid als vertegenwoordiger namens de Brasschaat2012-fractie. Zij dient vervangen te worden in de gemeenteraadscommissie Plaatsgebonden zaken.
7 Gemeentelijk deeltijds kunstonderwijs. Academie Noord. Overheveling vestigingsplaats Schilde naar Academie Wijnegem. Goedkeuring.
Met ingang van 1 september 2004 werd Academie Noord opgericht onder de vorm van een intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Brasschaat, Essen, Schilde, Stabroek en Wuustwezel. Sedert die datum wordt voor de leerlingen van het 1e tot en met het 6e leerjaar door de Academie van Brasschaat algemeen beeldende vorming aangeboden in de gemeenten Essen, Schilde, Stabroek en Wuustwezel. Met ingang van 1 september 2020 maakt de gemeente Essen niet langer deel uit van deze intergemeentelijke samenwerking.
Met het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 11 januari 2021 werd kennis genomen van de brief van 17 december 2020 van het college van burgemeester en schepenen van Schilde in verband met de opzeg van deelname aan Academie Noord.
Met de brief van 20 januari 2021 deelt het gemeentebestuur van Wijnegem mee dat zij met ingang van 1 september 2021 de vestigingsplaats Schilde willen overhevelen vanuit Academie Noord. Eveneens deelt het gemeentebestuur van Wijnegem mee dat zij het personeel tewerkgesteld in de vestigingsplaats willen overnemen.
Op 20 januari 2021 werden de nodige afspraken gemaakt met het gemeentebestuur van Wijnegem en de Academie van Wijnegem in verband met de overheveling van de vestigingsplaats en het daar tewerkgestelde personeel.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan:
• de overheveling van de 1e en de 2e graad ingericht in de vestigingsplaats Schilde van Academie Noord naar de Academie van Wijnegem
• de personeelsovereenkomst tussen de gemeenten Brasschaat en Wijnegem over het overhevelen van het personeel van de vestigingsplaats
8 Gemeentelijk deeltijds kunstonderwijs. Academie Noord. Overheveling vestigingsplaats Wuustwezel naar de gemeentelijke academie voor muziek, woord en dans Wuustwezel met ingang van 1 september 2021. Goedkeuring.
Met ingang van 1 september 2004 werd Academie Noord opgericht onder de vorm van een intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Brasschaat, Essen, Schilde, Stabroek en Wuustwezel. Sedert die datum wordt voor de leerlingen van het 1e tot en met het 6e leerjaar door de Academie van Brasschaat algemeen beeldende vorming aangeboden in de gemeenten Essen, Schilde, Stabroek en Wuustwezel. Met ingang van 1 september 2020 maakt de gemeente Essen niet langer deel uit van deze intergemeentelijke samenwerking.
Met het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 21 december 2020 werd kennis genomen van de de brief van 9 december 2020 van het college van burgemeester en schepenen van Wuustwezel.
Met het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 11 januari 2020 werd:
• Er kennis genomen van de brief van 21 december 2020 van het college van burgemeester en schepenen van Wuustwezel in verband met de opzeg van deelname aan Academie Noord en vraag om overheveling van de vestigingsplaats in Wuustwezel naar de gemeentelijke academie voor muziek, woord en dans van Wuustwezel.
• Er ingestemd met het verzoek van de gemeente Wuustwezel om de 1e en 2e graad beeldende kunsten van Academie Noord in de vestigingsplaatsen in Wuustwezel over te hevelen met ingang van 1 september 2021.
• Er niet ingestemd met het verzoek van de gemeente Wuustwezel om alsnog deel uit te maken van de intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst, gekend als Academie Noord, indien de gemeentelijke academie voor muziek, woord en dans van Wuustwezel met ingang van 1 september 2021 geen onderwijsbevoegdheid beeldende en audiovisuele kunsten krijgt toegekend. De uittreding van de gemeente Wuustwezel uit de intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst, gekend als Academie Noord, met ingang van 1 september 2021 wordt dan ook als definitief beschouwd.
Op 22 januari 2021 werden de nodige afspraken gemaakt met het gemeentebestuur van Wuustwezel en de gemeentelijke academie voor muziek, woord en dans van Wuustwezel in verband met de overheveling van de vestigingsplaats en het daar tewerkgestelde personeel.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan:
• de overheveling van de 1e en de 2e graad ingericht in de vestigingsplaatsen in Wuustwezel van Academie Noord naar de gemeentelijke academie voor muziek, woord en dans van Wuustwezel,
• de personeelsovereenkomst tussen de gemeenten Brasschaat en Wijnegem over het overhevelen van het personeel van de vestigingsplaats
9 Gemeentelijk basisonderwijs. Wijziging verschillende functiebeschrijvingen. Goedkeuring.
Met het gemeenteraadsbesluit van 30 november 2005 werden verschillende functiebeschrijvingen voor het personeel van het gemeentelijk basisonderwijs vastgesteld.
De volgende functiebeschrijvingen werden samen met de directies van de scholengemeenschap volledig herwerkt en geüpdatet aan de hand van de nieuwe modellen van OVSG:
• onderwijzer;
• kleuterleidster;
• stafmedewerker/beleidsondersteuner;
• administratief medewerker;
• kinderverzorging;
• zorgleerkracht;
• zorgcoördinator;
• ICT-coördinator;
• leermeester LO.
•
Het is noodzakelijk deze functiebeschrijving te updaten.
10 Retributie 2021-2023 op de aflevering van containers, compostbakken en regenwatertonnen. Wijziging.
In het kader van het burgemeestersconvenant 2030 zet IGEAN zich in om haar gemeenten zowel te ondersteunen bij mitigatie als adaptatie maatregelen. In het kader van adaptatie zien we dat waterschaarste in de zomer zich afwisselt met een teveel aan regenwater in de winter. Deze trend zal door de klimaatopwarming alleen maar toenemen. Wateroverlast kan bij hevige regenbuien beperkt worden door afkoppeling van de dak-aflopen en opvang in een regenwaterton. Met dat regenwater kunnen bovendien enkele drinkwater besparende activiteiten (wassen van de auto, sproeien van de tuin,…) uitgevoerd worden. Door regenwatertonnen aan te bieden aan alle burgers in onze regio willen we hergebruik van regenwater stimuleren en burgers sensibiliseren rond zuinig waterverbruik.
De raad van bestuur van IGEAN heeft op 21.10.2020 een raamovereenkomst voor drie jaar gesloten voor de aankoop van regenwatertonnen. De raamovereenkomst loopt vanaf 01.01.2021 tot 31.12.2023.
De gemeente wenst van deze raamovereenkomst gebruik te maken op basis waarvan zij diverse regenwatertonnen kan aanbieden aan de burgers.
Om de aankoop van een regenwaterton voor de Brasschaatse burgers extra te stimuleren stelt het college voor om een korting van 10 % op de standaardtarieven van IGEAN toe te kennen.
Aan de raad wordt voorgesteld goedkeuring te hechten aan dit voorstel en voor de verschillende regentonnen een verkoopprijs vast te stellen.
11 Aangepast schema M2 in aanpassing meerjarenplan 2020-2025. Kennisneming.
Bij de aanpassing van de meerjarenplanning is bij het ingeven van het resultaat van 2019 van de gemeente per vergissing de autofinancieringsmarge ingegeven in plaats van het gecumuleerd budgettair resultaat van de jaarrekening 2019.
Na ingeven van de correcte cijfers in nog steeds voldaan aan de evenwichtsvoorwaarde. (Beschikbaar budgettair resultaat vermindert van ca 1.500.000 euro naar ca 1.190.000 euro)
De raad gelieve kennis te nemen van het aangepaste schema M2.
12 Noodhulp voor het conflict in de regio Tigray.
Begin november 2020 brak er oorlog uit in het noorden van Ethiopië, in Tigray. De aanleiding was een meningsverschil tussen het regionale- en het landelijke bestuur over het al dan niet uitstellen van de verkiezingen. Het is een spijtige zaak, ook al omdat de Ethiopische premier Abiy Ahmed nog maar net de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen voor zijn optreden in het conflict in Eritrea. De situatie in de regio was dus broos en er wordt nu gevreesd voor een verdere escalatie.
Er kwam een vluchtelingenstroom op gang. Een deel van de mensen sloeg op de vlucht naar buurland Soedan. Een land dat zelf ook al gehele tijd in moeilijkheden verkeert en al heel wat vluchtelingen op zijn grondgebied opvangt. Ongeveer 58 000 mensen kwamen terecht in een opvangkamp net over de grens, maar daar kunnen ze niet blijven. Ze moeten worden getransfereerd naar een kamp op een dagreis verder.
Ook in Tigray zelf zijn er heel wat mensen gevlucht uit hun dorpen. Men schat hun aantal op 2 miljoen. Een deel van hen komt terecht in de vluchtelingenkampen die er al waren voor de vluchtelingen uit Eritrea. Er is dringend nood aan eten, schoon drinkwater, medische hulp en onderdak.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te hechten aan het advies van de GROS om noodhulp te bieden in kader van het conflict in Tigray. Dit via een storting van 1.250 euro aan Artsen zonder Grenzen.
13 Algemeen politiereglement-reglement op de bestuurlijke aanhouding.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijzigingen in het algemeen politiereglement inzake de bepalingen van art. 6.9 van Titel I, Hoofdstuk 6 aangaande de bestuurlijke aanhouding goed te keuren.
14 Algemeen politiereglement-reglement geveltuintjes.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijzigingen in het algemeen politiereglement omtrent de bepalingen betreffende de geveltuintjes goed te keuren.
15 Algemeen politiereglement-reglement openbare wegen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijzigingen in het algemeen politiereglement omtrent de bepalingen van openbare wegen goed te keuren.
16 Algemeen politiereglement-reglement verkeer.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijzigingen in het art. 10.21 van het Algemeen Politiereglement omtrent de bepalingen inzake verkeer goed te keuren.
17 Algemeen politiereglement-reglement kampeerauto-parking.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijzigingen in het algemeen politiereglement betreffende de kampeerauto-parking zoals voorzien in Titel I, Hoofdstuk 10, afdeling 4 goed te keuren.
18 Gecoro. Wijziging samenstelling. Goedkeuring.
In zititng van 26 augustus 2019 werd de Gecoro samengesteld.
Op 21 januari 2021 verzocht Open Vld om een vervanging van het plaatsvervangend lid.
19 Handhavingsvisie ruimte en wonen en samenwerkingsprotocol over de behandeling van klachten en overtredingen ruimte en wonen tussen de politie Brasschaat en de gemeente Brasschaat. Goedkeuring
Feiten en motivering
De handhavingsvisie ruimte en wonen maakt de beleidsvisie van het gemeentebestuur Brasschaat zowel voor de betrokken handhavingspartners als voor de burger kenbaar en toegankelijk. De handhavingsvisie ruimte en wonen is dus niet alleen een richtsnoer voor het bestuurlijk optreden van de betrokken handhavingspartners, maar is ook een leidraad voor de burger die recht heeft op een zo transparant mogelijk handhavingsbeleid. Deze handhavingsvisie zal met uitzondering van hoofdstuk 7 terug te vinden zijn op de website en opvraagbaar zijn in het kader van openbaarheid van bestuur.
Om de beginselen van behoorlijk bestuur te respecteren en in het bijzonder het gelijkheidsbeginsel dringt een prioriteitennota en bijhorende trajectaanpak zich op.
Tenslotte is de handhavingsvisie ruimte en wonen ook een instrument om het maatschappelijk draagvlak voor handhaving binnen de domeinen milieu, wonen en ruimtelijke ordening te vergroten. Dit zal finaal ook leiden tot een betere naleving van de rechtsregels van de geldende wetgeving. De handhavingsvisie ruimte en wonen zal vanuit dit oogpunt ook open en direct gecommuniceerd worden naar de burger.
In de versie van de handhavingsvisie die nu voorligt werd een actualisatie gedaan van de cijfers met betrekking tot woonkwaliteit en leegstand.
Om de op een effectieve en efficiënte manier te kunnen handhaven werd in het verlengde van de handhavingsvisie ruimte en wonen een samenwerkingsprotocol over de behandeling van klachten en overtredingen ruimte en wonen tussen de politie Brasschaat en de gemeente Brasschaat opgesteld.
Juridisch kader
Het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid.
Het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevingsvergunning.
20 Gemeentepark De Mik. Slibruiming, vernieuwen betuining en overherstel van de vijver. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze.
Het park De Mik werd aangelegd in Engelse landschapstijl. Er werd een grote vijver aangelegd aan de achterzijde van het kasteel en een groot deel van het park wordt omsloten door een brede ringgracht. Beiden worden gevoed door de Mikse beek. Het eilandje met ruïne is een typisch element uit de Romantische stijl. Aan de westzijde van de vijver wordt een heuvel aangelegd en bebost. Over de kam van de heuvel loopt een pad. Aan de oostzijde van de vijver worden glooiende grasvelden aangelegd met verspreide boomgroepen meestal aangeplant op de top van een heuveltje. Zo creëert men doorzichten en zichtassen vanuit verschillende standpunten. De boomgroepen en aanplantingen worden met elkaar verbonden door paden. Ten zuiden van het kasteel is er een gelijkaardige aanleg met twee kleinere grasvelden en paden.
Aan het kasteel is een grote vijver aangelegd met hierin een eilandje. De vijverrand heeft steeds een gave afboording gekend. De boorden bestaan uit los en grof zand waardoor deze makkelijk afkalven door golfslag ook al is er weinig windwerking op de vijver. Eenden, ganzen en andere watervogels zoeken hier hun voedsel. Door de afwezigheid van een oeverbeschoeiing en door de aanwezigheid van deze watervogels en een zakkend waterpeil erodeert de vijverrand.
Beide problemen kunnen verholpen worden door de beschoeiing te vernieuwen. De vijver wordt gevoed door de Miksebeek. De afwatering gebeurt naar de hofgracht.
Om deze problematiek aan te pakken werd in 2018 reeds een subsidiedossier aangevraagd bij onroerend erfgoed. Heden werd deze subsidies toegekend. Het dossier zou uitgevoerd worden in de periode september - oktober 2021.
Ingeborg Hermans Dirk de Kort Karin Beyers Myriam Van Honste Bruno Heirman Hedwig van Baarle Carla Pantens Ward Schevernels Niels de Kort Dieter Heughebaert Joris Van Cauwelaert Karina Hans Robrecht Eeman Goele Fonteyn Tom Versompel Cathy Mallentjer Greet Verbert Adinda Van Gerven Erwin Callens Bart Brughmans Barbara Cloet André Van Mechelen Luc Van der Schoepen Bart Thijs Walter Vermeulen Johan Caluwé Philip Cools Jef Konings Anne Van Aperen Kasper Vanpoucke Inez Ven Dimitri Hoegaerts Rudi Pauwels Ingeborg Hermans Dirk de Kort Karin Beyers Myriam Van Honste Bruno Heirman Hedwig van Baarle Carla Pantens Niels de Kort Dieter Heughebaert Joris Van Cauwelaert Karina Hans Robrecht Eeman Goele Fonteyn Tom Versompel Cathy Mallentjer Greet Verbert Adinda Van Gerven Erwin Callens Bart Brughmans André Van Mechelen Luc Van der Schoepen Bart Thijs Walter Vermeulen Johan Caluwé Philip Cools Jef Konings Anne Van Aperen Kasper Vanpoucke Inez Ven Dimitri Hoegaerts Rudi Pauwels aantal voorstanders: 0 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0
21 Pastorijstraat 1. Goedkeuring verkoop via Biddit.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de verkoop van de woning aan de Pastorijstraat 1 te Brasschaat aan de hand van Biddit-platform, onder begeleiding van notariaat De Decker, Donksesteenweg 33 te Brasschaat. Tevens wordt gevraagd om een toewijs automatisch bij voorbaat goed te keuren, mits de minimale verkoopprijs van 386.000,00 euro behaald wordt, gelet op de wettelijke maximale termijn voor toewijzing van 10 dagen.
22 Della Faillestraat. Goedkeuring overdracht recht van doorgang.
Er wordt voorgesteld goedkeuring te hechten aan de overdracht van het recht van doorgang over het gemeentelijk eigendom langsheen de Kerkedreef, met kadastraal nummer 11008_H_0328_W_003_00 ten voordele van de heer Stefaan Janssen naar de nieuwe eigenaar van de woning ter hoogte van de della Faillestraat 70, mevrouw Snelders Sandra, heden wonende te 2900 Schoten, Plantijnlei 55 bus 0005. De overdracht wordt gerealiseerd bij verkoop van voornoemd goed.
Er wordt voorgesteld goedkeuring te hechten aan de overeenkomst opgemaakt door de afdeling administratie patrimoniumbeheer.
23 Sint Antoniuslei. Goedkeuring verkoop deel van perceel.
Er wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het voorstel met betrekking tot kosteloze overdracht door de gemeente van een deel (5,4 m²) van perceel met nummer 11323_F_0008_E_010 gelegen aan de Sint Antoniuslei 93 (site Antverpia) aan de eigenaars van de woning aan de Sint Antoniuslei 91, de heer Ward De Geest en mevrouw Maria-Christina Pieters, mits alle kosten kosten verbonden aan de verkoop gedragen worden door de kopers.
24 Goedkeuring rekening 2019 ILV Sportregio AK.
Met het besluit van 8 mei 2007 werd goedkeuring gegeven aan de heraansluiting bij de ILV Sportregio Antwerpse Kempen en dient ieder jaar de rekening goedgekeurd te worden door de gemeenteraad.
Vanuit het college van burgemeester en schepen werden geen opmerkingen geformuleerd.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de bijgevoegde rekening 2019 goed te keuren.
Stemming acceptatie hoogdringend punt Ingeborg Hermans Dirk de Kort Karin Beyers Myriam Van Honste Bruno Heirman Hedwig van Baarle Carla Pantens Ward Schevernels Niels de Kort Dieter Heughebaert Joris Van Cauwelaert Karina Hans Robrecht Eeman Goele Fonteyn Tom Versompel Cathy Mallentjer Greet Verbert Adinda Van Gerven Erwin Callens Bart Brughmans Barbara Cloet André Van Mechelen Luc Van der Schoepen Bart Thijs Walter Vermeulen Johan Caluwé Philip Cools Jef Konings Anne Van Aperen Kasper Vanpoucke Inez Ven Dimitri Hoegaerts Rudi Pauwels Ingeborg Hermans Dirk de Kort Karin Beyers Myriam Van Honste Bruno Heirman Hedwig van Baarle Carla Pantens Niels de Kort Dieter Heughebaert Joris Van Cauwelaert Karina Hans Robrecht Eeman Goele Fonteyn Tom Versompel Cathy Mallentjer Greet Verbert Adinda Van Gerven Erwin Callens Bart Brughmans André Van Mechelen Luc Van der Schoepen Bart Thijs Walter Vermeulen Johan Caluwé Philip Cools Jef Konings Anne Van Aperen Kasper Vanpoucke Inez Ven Dimitri Hoegaerts Rudi Pauwels aantal voorstanders: 0 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0
25 Cultuur-COVID-19 noodfonds-culturele organisaties en inwoners actief in cultuursector.
In maart 2020 kwam het culturele leven samen met het hele maatschappelijke leven tot stilstand. Na
een korte relance kwam vanaf november 2020 tijdens de tweede golf het culturele leven (in casu alle
publieksactiviteiten) opnieuw tot stilstand. Om Brasschaatse culturele organisaties en Brasschaatse
inwoners actief in de artistieke cultuursector te ondersteunen werd dit toelagereglement in het leven
geroepen. In zitting van 25 januari 2021 werd het reglement goedgekeurd.
Op 14 dagen van het einde van de gestelde deadline wordt vastgesteld dat een verlenging van deze termijn aangewezen is. Het niet verlengen zou leiden tot het onvoldoende bereiken van de beoogde doelgroep waardoor de geplande maatregelen zijn effectiviteit gedeeltelijk verliest.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd dit punt als hoogdringend op de agenda te plaatsen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het wijzigen van de deadline tot indienen van 1 maart 2021 naar 1 april 2021.
Ingeborg Hermans Dirk de Kort Karin Beyers Myriam Van Honste Bruno Heirman Hedwig van Baarle Carla Pantens Ward Schevernels Niels de Kort Dieter Heughebaert Joris Van Cauwelaert Karina Hans Robrecht Eeman Goele Fonteyn Tom Versompel Cathy Mallentjer Greet Verbert Adinda Van Gerven Erwin Callens Bart Brughmans Barbara Cloet André Van Mechelen Luc Van der Schoepen Bart Thijs Walter Vermeulen Johan Caluwé Philip Cools Jef Konings Anne Van Aperen Kasper Vanpoucke Inez Ven Dimitri Hoegaerts Rudi Pauwels Ingeborg Hermans Dirk de Kort Karin Beyers Myriam Van Honste Bruno Heirman Hedwig van Baarle Carla Pantens Niels de Kort Dieter Heughebaert Joris Van Cauwelaert Karina Hans Robrecht Eeman Goele Fonteyn Tom Versompel Cathy Mallentjer Greet Verbert Adinda Van Gerven Erwin Callens Bart Brughmans André Van Mechelen Luc Van der Schoepen Bart Thijs Walter Vermeulen Johan Caluwé Philip Cools Jef Konings Anne Van Aperen Kasper Vanpoucke Inez Ven Dimitri Hoegaerts Rudi Pauwels aantal voorstanders: 0 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0
30 Toegevoegd punt op vraag van raadslid Greet Verbert over de aanleg van een rolschaatsbaan.
Op 16 februari 2021 ontving het gemeentebestuur de vraag van Greet Verbert om namens Vlaams Belang een punt toe te voegen aan de zitting van 22 februari 2021 aangaande de aanleg van een rolschaatsbaan.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld:
• om de mogelijkheden te bekijken of het mogelijk is om een rolschaatsbaan te voorzien, uiteraard zou alles coronaveilig moeten verlopen, waarbij bijvoorbeeld het aantal schaatsers beperkt moet worden, mondmasker verplicht is en handgels aanwezig zijn. Men zou bijvoorbeeld ook kunnen werken met tijdsloten.
27 Toegevoegd punt op vraag van raadslid Dimitri Hoegaerts over de overlast ‘groenscherm’ Prins Kavellei/gemeentemagazijnen De Mortel.
Op 15 februari 2021 ontving het gemeentebestuur de vraag van Dimitri Hoegaerts om namens Vlaams Belang een punt toe te voegen aan de zitting van 22 februari 2021 aangaande de overlast ‘groenscherm’ Prins Kavellei/gemeentemagazijnen De Mortel.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld:
• om als goede huisvader opnieuw in overleg te treden met de buurtbewoners om kostelijke rechtsprocedures te vermijden;
• de opdracht te geven aan de gemeentediensten om de zuileiken te verwijderen op de genoemde plaats en een alternatief groenscherm te voorzien.
31 Mondelinge vraag van Rob Eeman over het gebruik van sporthal de Kaart voor de gemeenteraad.
Op 16 februari 2021 stuurde Rob Eeman, namens PVDA, een mondelinge vraag over het gebruik van sporthal de Kaart.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de vraag.
32 Mondelinge vraag van Dirk de Kort en André Van Mechelen over de regelgeving omtrent mobiele zorgunits voor de gemeenteraad.
Op 17 februari 2021 stuurde Dirk de Kort en André Van Mechelen, namens CD&V, een mondelinge vraag over de regelgeving omtrent mobiele zorgunits.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de vraag.
28 Toegevoegd punt op vraag van raadslid André Van Mechelen over het behoud van afvalzakken in het Diftar-systeem.
Op 17 februari 2021 ontving het gemeentebestuur de vraag van André Van Mechelen om namens CD&V een punt toe te voegen aan de zitting van 22 februari 2021 aangaande het behoud van afvalzakken in het Diftar-systeem.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd:
• het schepencollege de opdracht te geven om de oranje afvalzakken te behouden binnen het Diftar-project.
29 Toegevoegd punt op vraag van raadslid Bart Brughmans over modaliteiten omtrent de invoer van Diftar.
Op 17 februari 2021 ontving het gemeentebestuur de vraag van Bart Brughmans om namens CD&V een punt toe te voegen aan de zitting van 22 februari 2021 aangaande de modaliteiten omtrent de invoer van Diftar.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld:
• om opdracht te geven om tijdens de implementatie de verdere modaliteiten voor mogelijke afwijkingen voor scholen, verenigingen, sociale instellingen, openbare diensten en andere aansluitpunten concreet uit te werken, alsook de implementatie van de bestaande sociale correcties.
26 Toegevoegd punt op vraag van raadslid Inge Hermans over de bomenkap omgeving Ploegsebaan/recyclagepark.
Op 17 februari 2021 ontving het gemeentebestuur de vraag van Inge Hermans om namens Brasschaat2012 een punt toe te voegen aan de zitting van 22 februari 2021 aangaande de bomenkap omgeving Ploegsebaan/recyclagepark.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld:
• om de concrete plannen bekend te maken met betrekking tot de ontwikkeling van deze site,
• de klachten van de gedupeerde bewoners ernstig te nemen en de nodige stappen te ondernemen in samenspraak met de getroffen burgers zodat de verloren woonkwaliteit kan hersteld worden.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.