Zitting van maandag 25 januari 2021

Van 20:00 uur

Locatie raadzaal, Verhoevenlei 11, 2930 Brasschaat

 

Overzicht punten

 

1 Kwartaalrapportering van het 4de kwartaal jaar 2020. Kennisneming.

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het 4de kwartaal rapport van de politiewerking 2020.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

2 Vaccinatiestrategie: stand van zaken.  Korte toelichting burgemeester.

Toelichting door waarnemend burgemeester, Philip Cools

 

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

3 Notulen en zittingsverslag van de zitting van de gemeenteraad van 14 december 2020. Goedkeuring.

Op 14 december 2020 was er een zitting van de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van die zitting goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

4 Gemeenteraadscommissie organisatie, financiën en veiligheid. Wijziging samenstelling.

In zitting van 28 januari 2019 werden de leden van de gemeenteraadscommissies organisatie, financiën en veiligheid samengesteld.

 

Op 14 december 2020 nam Christophe Thomas ontslag als gemeenteraadslid. Hij was aangeduid als vertegenwoordiger namens de Open VLD-fractie. De Open-VLD fractie verzoekt Christophe Thomas te vervangen door Anne Van Aperen . 

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

5 Gemeenteraadscommissie persoonsgebonden zaken. Wijziging samenstelling.

In zitting van 28 januari 2019 werden de leden van de gemeenteraadscommissie Persoonsgebonden Zaken samengesteld.

 

Op 14 december 2020 nam Christophe Thomas ontslag als gemeenteraadslid. Hij was aangeduid als vertegenwoordiger namens de Open VLD-fractie. De Open-VLD fractie verzoekt Christophe Thomas te vervangen door Anne Van Aperen . 

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

6 Gemeenteraadscommissie plaatsgebonden zaken. Wijziging samenstelling.

In zitting van 28 januari 2019 werden de leden van de gemeenteraadscommissie Plaatsgebonden Zaken samengesteld.

 

Op 2 december 2020 nam Christophe Thomas ontslag als gemeenteraadslid. Hij was aangeduid als vertegenwoordiger namens de Open VLD-fractie. De Open-VLD fractie verzoekt Christophe Thomas te vervangen door Anne Van Aperen . 

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

7 Gemeenteraadcommissie Vrije Tijd. Wijziging samenstelling.

In zitting van 28 januari 2019 werden de leden van de gemeenteraadscommissies Vrije Tijd  samengesteld.

 

Op 14 december 2020 nam Christophe Thomas ontslag als gemeenteraadslid. Hij was aangeduid als vertegenwoordiger namens de Open VLD-fractie. De Open-VLD fractie verzoekt Christophe Thomas te vervangen door Anne Van Aperen.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

8 Gemeenteraadscommissie inzake deontologische code . Wijziging leden.

In het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad wordt een bijzondere commissie voor deontologische code voor mandatarissen voorzien.

Deze commissie bestaat uit 11 leden. De mandaten worden, conform het huishoudelijk reglement, als volgt aan de fracties toegekend:

N-VA: 6 leden

CD&V: 2 leden

Brasschaat 2012: 1 lid

Vlaams Belang: 1 lid

Open VLD: 1 lid

PVDA: 0 leden

PVDA is niet vertegenwoordigd in deze commissie. Om die reden kan de fractie, conform het decreet, een raadslid aanwijzen dat als lid met raadgevende stem in de commissie zetelt.

 

Op 14 december 2020 nam Christophe Thomas ontslag als raadslid. De Open-VLD fractie verzoekt Christophe Thomas te vervangen door Anne Van Aperen . 

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

9 Retributie 2021-2025 op de aflevering van PMD-zakken. Wijziging.

Voor sommige gezinnen is de bestaande PMD-zak van 60 liter te groot. Vanaf 1 maart 2021 is de invoering van ‘de nieuwe blauwe zak’ een feit.  Hierdoor zal er door de inwoners meer PMD gesorteerd kunnen worden.

 

Om de inwoners op een comfortabele manier van de PMD-inzameling gebruik te kunnen laten maken, stelt IGEAN voor om vanaf 1 maart 2021 ook een PMD-zak met een formaat van 30 liter aan te bieden. Hiervoor dient een een retributie vastgesteld te worden.

 

IGEAN stelt voor om de retributie van de 30 liter PMD-zak in verhouding te stellen met die van de 60 liter zakken.

 

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld goedkeuring te hechten aan de invoering van een tarief van 1,25 euro voor 20 PMD-zakken van 30 liter.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

10 Goedkeuring Energie -en klimaatplan.

De gemeenteraad van Brasschaat besloot om toe te treden tot het Burgemeestersconvenant 2030.

Deze toetreding houdt in dat een energie- en klimaatactieplan (ook SECAP genoemd) opgesteld werd voor de gemeente Brasschaat. Hierbij ligt de focus op het verminderen van de CO2 uitstoot met 40% ten opzichte van het referentiejaar 2012. Bijkomend wordt het thema klimaat ook verruimd met klimaatadaptatie, het aanpassen aan klimaatverandering.

 

Dit SECAP document werd opgesteld in samenwerking met Igean en dient als een visiedocument. Dit houdt in dat er plaats vrijgehouden werd voor de verdere toevoeging van dienstspecifieke maatregelen of sleutelacties (zoals deze in het SECAP genoemd werden).

 

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het energie- en klimaatactieplan 2030 van de gemeente Brasschaat.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

11 Afvalbeleid: implementatie Diftar voor huishoudelijk afval.  Goedkeuring implementatieplan IGEAN.

In het meerjarenplan van de gemeente Brasschaat wordt als doelstelling vooropgesteld (7.2: Tegen het einde van de legislatuur leidt het afvalbeleidsplan tot een daling van het restafval) om het restafvalcijfer per inwoner te verminderen. Brasschaat scoort met een cijfer van 139 kg/inwoner restafval niet goed in vergelijking met de andere gemeenten binnen de provincie Antwerpen.  De fractie huishoudelijk restafval is eveneens de fractie die de grootste impact heeft op het milieu en het klimaat.

 

Om het aandeel huishoudelijk restafval te reduceren is het invoeren van een DIFTAR systeem op basis van gewichtsmeting en afrekening aangeraden. Enkel op deze wijze wordt het principe "de vervuiler betaalt" toegepast en door het differentiëren van de tariefstructuur heeft de inwoner ook de mogelijkheid om zijn goed sorteergedrag op een positieve wijze te kunnen laten reflecteren in zijn afrekening en zijn impact op milieu en klimaat.  Gemeenten die de overschakeling reeds maakten naar dit systeem hebben overeenkomstig de cijfers van Igean een vermindering in hun restafvalcijfers van 20 tot 30% kunnen bekomen.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

12 EVA vzw De Remise. Aanduiding leden.

In zitting van 14 december 2020 werd kennis genomen van de statuten van EVA vzw De Remise. Voor PvdA dient het lid van de vereniging Categorie B te worden voorgedragen.

De gemeenteraad draagt het lid van de vereniging Categorie A voor. (vertegenwoordiger van de gemeente Brasschaat, gemeenteraadslid of lid van college van burgemeester en schepenen)

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

13 Herziening RUP Verbod op Meergezinswoningen. Definitieve vaststelling. Goedkeuring.

Op 23 oktober 2017 stelde het college BUUR aan voor de opdracht “Studieopdracht kernversterking wonen en detailhandel”.  Op 27 november 2017 heeft de gemeenteraad hiervan akte genomen.

In deze opdracht worden twee deelopdrachten omschreven. Deelopdracht 1 omvat de ontwikkeling van een visie en aanpak voor verdichting en kernversterking. Deelopdracht 2 omvat de opmaak van een ruimtelijk instrument.

 

In de visienota "Kernversterking, wonen en detailhandel" worden er zones afbakend die te versterken zijn en woonverdichting met compacte woningen toelaten: de ‘te versterken woonkernen’ en de verschillende handelszones. Vandaag zijn er een aantal kleine zones die in tegenstrijd zijn met het RUP ‘verbod op meergezinsgebouwen’.

 

Aangezien de procedure voor het "RUP kernversterking, wonen en detailhandel" nog een langere periode in beslag zal nemen, is het aangewezen om de tegenstrijdige bepalingen nu al uit het RUP verbod op meergezinsgebouwen te halen.

 

De VCRO laat toe om via een versnelde procedure bepaalde voorschriften van RUP’s en BPA’s te herzien. Deze herziening moet in teken staan van een verhoging van het ruimtelijk rendement.

 

De gemeente Brasschaat organiseerde van zaterdag 19 september 2020 tot en met maandag 19 oktober 2020 een openbaar onderzoek en een adviesronde over de herziening.

 

Tijdens de gemeenteraadscommissie van 12 januari 2021 werd een toelichting gegeven over deze herziening. Vandaag wordt aan de gemeenteraad gevraagd om de herziening van het RUP Verbod op Meergezinsgebouwen definitief vast te stellen.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

14 Prins Kavellei 36. Recht van doorgang.

De woningen die deel uitmaken van CBO-project Prinsheide worden heden verkocht door Arro Antwerpen aan de particuliere kopers.

 

Op 25 januari 2021 zal ook de verkoopakte van de woning aan de Prins Kavellei 36 worden verleden. Deze koper moet over de toegangsweg rechts van het project gelegen rijden, om zijn carport te kunnen bereiken. Alle andere woningen hebben toegang langs de linkerzijde van het project.

 

Aangezien de overdracht van de wegenis naar het openbaar domein nog niet per akte werd vastgelegd, is de toegangsweg nog privaat eigendom van de gemeente Brasschaat. In theorie zou de gemeente deze toegangsweg kunnen afsluiten gezien deze nog niet is opgenomen in het openbaar domein.

 

Hieraan zou oplossing kunnen worden geboden indien de gemeente een recht van doorgang verleent aan de eigenaars van deze woning; zoals dat ook voor de gebruikers van de andere aanpalende garages (Prins Kavellei 38, 42 en 44) van toepassing is.

 

Door de dienst administratie patrimoniumbeheer werd een overeenkomst opgemaakt die de voorwaarden van dit recht van doorgang bepaalt. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het ontwerp.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

15 Dr. Roosenplein. Verlegging rooilijn in het omgevingsdossier 2020/OMV/0464: de heraanleg van het Dr. Roosensplein en de zijstraten en het wijzigen van de rooilijn. Goedkeuring.

Op 5 augustus 2020 werd een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend met referentie 

2020/OMV/0464 (Dr. Roosenplein en zijstraten te 2930 Brasschaat) door  het gemeentebestuur van Brasschaat, Verhoevenlei 11 te Brasschaat en PIDPA, Desguinlei 246 te Antwerpen.

Het dossier is volledig en ontvankelijk verklaard op 27 oktober 2020. Er werd een openbaar  onderzoek gehouden van 16 november 2020 tot en met 15 december 2020.

 

De omgevingsaanvraag bestaat uit de heraanleg van Donksesteenweg vanaf het kruispunt met de Lemmélei tot en met het kruispunt van het Dr. Roosensplein met Verhoevenlei en Frilinglei en met Bredabaan.

 

De werken in de Donksesteenweg betreffen de afkoppeling van de omliggende bebouwing, sanering van de verouderde nutsvoorzieningen in de straat en heraanleg van de straat. Het wegprofiel wordt beperkt aangepast in functie van de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad, gezien deze straat behoort tot een bovenlokaal “fietsplus” netwerk.

In de zone tussen het kruispunt Donksesteenweg – Verhoevenlei, het kruispunt Verhoevenlei – Frilinglei en de kruispunten Dr. Roosensplein – Bredabaan wordt een nieuw, licht verhoogd plein aangelegd, dat grotendeels het statuut van een (woon)erfzone zal hebben. Ook in deze zone worden de nutsvoorzieningen gesaneerd en heraangelegd i.f.v. het omleggen van de straatverbinding met de Bredabaan.

De schuine afrit van de Bredabaan naar het Dr. Roosensplein wordt gesupprimeerd, om het nieuwe plein, dat de veiligheid van trage weggebruikers vooropstelt, maximaal te vrijwaren van dagelijks doorrijdend autoverkeer.

Voor de afkoppeling van de omliggende bebouwing wordt een gescheiden rioleringsstelsel voorzien. Voor het afvalwater wordt er maximaal gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur, mits het aanleggen van enkele nieuwe stukken leiding. Voor het regenwater wordt er een combinatie tussen buffering, infiltratie en vertraagde afvoer voorzien. Dit in de vorm van hemelwaterputten, boombunkers, infiltratieleidingen en stuwconstructies.

 

De omgevingsvergunningsaanvraag voorziet eveneens in de wijziging van de aanwezige rooilijn ter hoogte van Dr. Roosenplein nr. 7-21.

 

Sinds inwerkingtreding van het nieuwe Gemeentewegendecreet op 1 september 2019 kan een  aanpassing aan een gemeenteweg slechts na een uitdrukkelijke beslissing van de gemeenteraad.

Alvorens er uitspraak gedaan kan worden over de omgevingsvergunningsaanvraag zelf (bevoegdheid  van het College) dient de Gemeenteraad zich uit te spreken over de voorgestelde wijziging van de  rooilijn en de bezwaren die daaromtrent werden geopperd tijdens het openbaar onderzoek.

Er werden geen bezwaarschriften ingediend tijdens het openbaar onderzoek.

 

Vermits de wegenwerken uitgevoerd worden tot tegen de gevels van Dr. Roosensplein nr. 7-21 en het publiek gebruik van minstens 30 jaar aangetoond kan worden in deze private zone, is het aangewezen om de bestaande rooilijn te verleggen tot op de voorgevel van de panden Dr. Roosensplein nr. 7-21. Het publiek gebruik wordt geofficialiseerd en deze zone kan toegevoegd worden tot het openbaar domein van de gemeente.

 

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld goedkeuring te geven aan de verplaatsing van de rooilijn.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

16 ILV Brasschaat-Schoten. Wijziging vertegenwoordigers.

De gemeenten Schoten en Brasschaat hebben de "interlokale vereniging Brasschaat - Schoten" opgericht. De vereniging ziet toe op de realisatie en exploitatie van het zwembadcomplex.

 

In zitting van 27 mei 2019 werden de vertegenwoordigers aangeduid voor de ILV Brasschaat-Schoten.

 

Op 14 december 2020 nam Christophe Thomas ontslag als gemeenteraadslid. Hij was aangeduid als vertegenwoordiger namens de Open VLD-fractie. Het is aangewezen hem te vervangen in de ILV Brasschaat-Schoten.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

17 Vrije tijd steunmaatregelen COVID.

In maart 2020 kwam door de uitbraak van de COVID-19 pandemie het vrijetijdsleven samen met het hele maatschappelijke leven tot stilstand. Na een korte relance kenden we vanaf november 2020 opnieuw een stilstand.

Het college van burgemeester en schepenen verzocht de vrijetijdsdiensten om in een tweede ronde  een verdeling van de middelen voor te stellen uit het Vlaams coronafonds. De diensten werkten in onderling overleg en in overleg met de adviesraden volgende regeling uit. Het beschikbare budget van 270.000 euro werd à rato van het aantal jeugd-cultuur en sportverenigingen en hun aangesloten leden verdeeld. Voor elke sector werden/worden toelagereglementen uitgewerkt en zal voorzien worden in materiële ondersteuning via uitleenbaar materiaal. Er werd per sector eveneens voorzien in een reserve voor nog te nemen maatregelen.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

18 Cultuurraad subsidie COVID-19 steunfonds: noodsteunsubsidie, impulssubsidie en werkingstoelagen 2020

Verenigingen hebben in 2020 kosten gemaakt voor activiteiten die geannuleerd werden ingevolge de

Coronapandemie. Verwacht wordt dat ook in 2021 dergelijke kosten gemaakt worden. De gemeente

wenst hierin tegemoet te komen. In 2021 wordt een langzame heropstart van de werking van de verenigingen verwacht. Ten einde de verenigingen een impuls te geven om hun opstartactiviteit te organiseren wenst de gemeente hiervoor een impulssubsidie te geven. Beide betoelagingen kunnen aangevraagd worden door de verenigingen aangesloten bij de cultuurraad Brasschaat.

Aangezien er in 2020 slechts beperkte activiteiten werden georganiseerd, wordt door de administratie en de cultuurraad voorgesteld om het budget voor de werkingstoelage socio-culturele verenigingen aangesloten bij de cultuurraad evenredig te verdelen over het aantal aangesloten non-professionele verenigingen. Deze drie onderdelen: noodsteun, impulssteun en solidaire verdeling van de jaarlijkse werkingstoelagen onder de verenigingen aangesloten bij de cultuurraad werden opgenomen in dit toelagenreglement.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

19 Cultuur-COVID-19 noodfonds-culturele organisaties en inwoners actief in cultuursector

In maart 2020 kwam het culturele leven samen met het hele maatschappelijke leven tot stilstand. Na

een korte relance kwam vanaf november 2020 tijdens de tweede golf het culturele leven (in casu alle

publieksactiviteiten) opnieuw tot stilstand. Om Brasschaatse culturele organisaties en Brasschaatse

inwoners actief in de artistieke cultuursector te ondersteunen werd dit toelagereglement in het leven

geroepen.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

20 Omvorming ILV JoNK projectvereniging. Kennisname statuten en aanstellen leden voor de Raad van Bestuur

Tijdens de gemeenteraad van 25 februari 2019 werd, na installatie van de nieuwe gemeentebesturen, de Interlokale Vereniging Jeugdregio Noorderkempen (ILV JoNK) opnieuw erkend. Als vertegenwoordigers vanuit onze gemeente werden Adinda Van Gerven als stemgerechtigd lid en Carla Pantens als plaatsvervangend lid voor het beheerscomité van deze ILV aangeduid.

De gemeenten Brecht, Essen, Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel werden opnieuw lid van de ILV JoNK, Kapellen trad niet meer toe.

 

Om in aanmerking te komen voor een eenmalige subsidielijn vanuit de Vlaamse overheid voor

intergemeentelijke samenwerkingen die structureel samenwerken in de vrijetijd, werd de ILV

omgevormd te worden tot een Projectvereniging, zoals principieel mee ingestemd tijdens de gemeenteraad van 27 april 2020.

De gemeenteraden van de gemeenten Brecht, Essen, Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel stemden ook in met de omvorming tot projectvereniging.

 

De oprichtingsakte van Projectvereniging JoNK werd in die zin opgemaakt en in augustus gepubliceerd in het staatsblad. De statuten zijn in bijlage toegevoegd.

De subsidie werd aangevraagd en de Vlaamse overheid heeft principiële goedkeuring gegeven voor

een jaarlijkse subsidie aan de projectvereniging JoNK ten bedrage van 36.150 euro voor werkjaren

2021 tot 2026 (indien voldaan wordt aan alle voorwaarden)

 

Om de projectvereniging verder vorm te geven volgens de decretaal bepaalde verplichtingen naar

samenstelling, wordt aan de raad gevraagd om schepen van jeugd Adinda Van Gerven als stemgerechtigd lid, Carla Pantens als plaatsvervangend lid en een kandidaat uit de oppositie als niet-stemgerechtigd lid, voor de raad van bestuur van projectvereniging JonK voor de periode van 2021 – 2024 aan te duiden.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

21 Criteria en procedure bij aanvragen meerjarenprogrammatie kinderopvang. Goedkeuring.

De Vlaamse regering maakt deze legislatuur iets meer dan 27 miljoen euro vrij voor nieuwe plaatsen in de kinderopvang met inkomenstarief (T2a) via een meerjarenprogrammatie.

Binnen de regierol lokaal beleid kinderopvang wordt het lokaal bestuur om advies gevraagd bij het toekennen van de nieuwe opvangplaatsen.

Om een gemotiveerd advies te kunnen geven dat aansluit bij de lokale noden en behoeften is het nodig criteria te bepalen en de procedure vast te leggen van hoe dit advies tot stand komt.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

22 Gemeentelijke adviesraden. Wijziging afgevaardigden voor de gemeentelijke jeugdraad.

Volgens het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van lokaal jeugdbeleid, worden de gemeenten verplicht om voor het overleg en de inspraak bij de voorbereiding en de uitvoering van het jeugdbeleid een jeugdraad op te richten of een bestaande jeugdraad te erkennen.

Volgens de gewijzigde statuten, goedgekeurd door de gemeenteraad in de zitting van 27 juni 2016, bestaat de algemene vergadering van de jeugdraad ook uit niet-stemgerechtigde leden, waaronder een afgevaardigde van elke in de gemeenteraad vertegenwoordigde fractie.

 

In zitting van 25 februari 2019 werden de afgevaardigden per politieke fractie aangeduid.

 

De Open-VLD-fractie vraagt haar afgevaardigde te wijzigen.

 

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

23 Globale preventieplan en jaaractieplan 2021. Kennisneming.

Elke werkgever is verplicht om een welzijnsbeleid te voeren én om een interne dienst voor preventie en bescherming op het werk te hebben.  De dienst geeft zowel aan de werkgever als aan de werknemers advies over de toepassing van de regelgeving over het welzijn op het werk. 

De interne dienst wordt opgericht op het hoogste niveau van de organisatie omdat daar de beleidsbeslissingen over welzijn worden genomen.  De preventieadviseur, of één van de preventieadviseurs indien er meerdere zijn, neemt de leiding van de dienst.  Op die manier is er een directe samenwerking tussen de interne dienst en het management.  De preventieadviseur voert zijn taak echter wel in volle onafhankelijkheid van de werkgever en de werknemer uit.  

 

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het globale preventieplan en jaaractieplan 2021.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

24 Molenveld. Goedkeuring verkoopakte.

In zitting van 25 mei 2020 werd door het college van burgemeester en schepenen principiële

goedkeuring gehecht aan de verkoop van de duplexwoning met bijhorende carport aan Molenweg 52b te Brasschaat, door eigenaars, de heer Luigi Pizzi en mevrouw Joy Van Den Bulck, aan een maximale verkoopprijs van 370.000,00 euro.

 

In zitting van 26 oktober 2020 werd door de gemeenteraad goedkeuring gehecht aan de verkoop aan de kandidaat-kopers de heer Bert Fabri en mevrouw Martine Biesemans, beide wonend te Van Peborghlei 76, 2640 Mortsel aan een verkoopprijs van 320.000,00 euro, met inachtneming van de geldende bijzondere verkoopsvoorwaarden. De verkoopprijs overstijgt de maximale verkoopprijs niet. Er wordt bijgevolg geen meerwaarde gecreëerd zoals bepaald volgens artikel 13 in de bijzondere verkoopvoorwaarden, die gelden voor alle verkopen binnen PPS Mariaburg.

 

De voorgestelde verkoop werden positief geadviseerd door Steven Van den Brande van Igean per e-mail op 7 oktober 2020.

 

Aan de gemeenteraad wordt heden gevraagd goedkeuring te hechten aan het ontwerp van verkoopakte betreffende de voorliggende verkoop, opgemaakt door notariaat De Roeck & Goossens, Sint-Rochusstraat 62, 2100 Deurne (Antwerpen).

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

25 Molenveld. Goedkeuring verkoopakte.

Aan de gemeenteraad wordt heden gevraagd goedkeuring te hechten aan het ontwerp van verkoopakte, opgemaakt door notariaat Filip Wuyts, Antwerpsesteenweg, 48 /1 te  2950 Kapellen (Antwerpen), betreffende de verkoop van de woning aan Molenveld 12 en bijhorende carport 9 te Brasschaat, door eigenaars de heer Sven Charleer en mevrouw Elke Plancke aan de kandidaat-kopers de heer Bati Lambrechts, wonende te Noordeind 4/5 te 2920 Kalmthout en Julie Kerstens, wonende te Palmstraat 9 te 2950 Kapellen aan de verkoopprijs van 315.000,00 euro, met inachtneming van de geldende bijzondere verkoopsvoorwaarden.

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Overzicht punten

 

26 Molenveld. Goedkeuring verkoopakte.

In zitting van 30 november 2020 werd door de gemeenteraad goedkeuring gehecht aan de verkoop

van de woning aan Molenveld 18 te Brasschaat door de eigenaars de heer Miguelanjel Castro y Romero en mevrouw Maya Heyndrickx aan de kandidaat-koper de heer Davy Pelkmans, wonende te Wilgehoevestraat 8- 0201, 2180 Antwerpen aan het bedrag van 277.500,00 euro, met inachtneming van de geldende bijzondere verkoopsvoorwaarden. De verkoopprijs overstijgt de maximale verkoopprijs niet. Er wordt bijgevolg geen meerwaarde gecreëerd zoals bepaald volgens artikel 13 in de bijzondere verkoopvoorwaarden, die gelden voor alle verkopen binnen PPS Mariaburg.

 

Aan de gemeenteraad wordt heden gevraagd goedkeuring te hechten aan het ontwerp van verkoopakte betreffende de voorliggende verkoop, opgemaakt door notariaat De Decker, Donksesteenweg 33 te 2930 Brasschaat.

 

 

Publicatiedatum: 15/01/2021