1 Kwartaalrapportering van het 3de kwartaal jaar 2020.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de samenvatting van het derde kwartaalrapport van de lokale politie Brasschaat.
2 Notulen en zittingsverslag van de zitting van de gemeenteraad van 28 september 2020. Goedkeuring.
Op 28 september 2020 was er een zitting van de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van die zitting goed te keuren.
3 Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad. Goedkeuring wijziging.
De gemeenteraad heeft bij aanvang van de zittingsperiode een huishoudelijk reglement vastgesteld waarin aanvullende maatregelen worden opgenomen voor de werking van de raad. Het decreet lokaal bestuur bepaalt in artikel 38 de zaken die minstens moeten geregeld worden in het huishoudelijk reglement. De gemeenteraad kan dit huishoudelijk reglement op elk moment wijzigen.
Er werd een andere manier uitgewerkt voor het indienen van schriftelijke en mondelinge vragen, alsook toegevoegde punten, op vraag van een raadslid. Deze wijziging moet worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het gewijzigde huishoudelijk reglement goed te keuren.
4 Gemeentelijk deeltijds kunstonderwijs. Academie Noord. Uitbreiding uren werkingsmiddelen met 2/38 tot 6/38 met ingang van 1 september 2020. Goedkeuring.
Met het gemeenteraadsbesluit van 27 juni 2016 werd beslist om met ingang van 1 september 2016 in Academie Noord 4/38 opsteller in te richten vanuit de werkingsmiddelen om het buitengewoon atelier voor leerlingen met een beperking te ondersteunen.
Tot het schooljaar 2018-2019 werden 2 klassen van telkens 4 lesuren ingericht van dit buitengewoon atelier, het extra personeelslid dat nodig was om dit atelier te ondersteunen werd voor 4 uren betaald vanuit de Rotonde VZW en voor 4 uren vanuit het gemeentebestuur vanuit uren werkingsmiddelen die werden aangekocht bij het ministerie van onderwijs en vorming.
Vanaf het schooljaar 2019-2020 werden er enkel voldoende leerlingen ingeschreven om nog 1 klas van 4 lesuren van het buitengewoon atelier in te richten. Het extra personeelslid werd betaald vanuit De Rotonde VZW. Vanaf het schooljaar 2020-2021 zal door wijzigingen in verband met de subsidiëring van De Rotonde VZW dit personeelslid niet langer door hen worden betaald. Het is noodzakelijk jaarlijks 4/38 opsteller te voorzien om het buitengewoon atelier voor leerling met een beperking te organiseren.
Tijdens het schooljaar 2019-2020 werden de 4/38 opsteller vanuit de uren werkingsmiddelen aangewend om de terbeschikkingstelling van de opsteller van Academie Noord op te vangen. Deze terbeschikkingstelling had tot gevolg dat er 4/38 minder ICT ondersteuning in de school kon worden georganiseerd, namelijk 2/38 per week in plaats van 6/38 per week.
Voor het schooljaar 2020-2021 is de opsteller van Academie Noord slechts 2/38 ter beschikking gesteld. Het is noodzakelijk deze terbeschikkingstelling op te vangen met het inrichten van uren vanuit de werkingsmiddelen zodat de minimale ICT-ondersteuning van de school gegarandeerd blijft.
Om de goede werking van Academie Noord te garanderen is het noodzakelijk om de uren werkingsmiddelen aangekocht via het ministerie van onderwijs en vorming met ingang van 1 september 2020 uit te breiden van 4/38 naar 6/38.
De afrekening van de uren werkingsmiddelen die worden aangekocht via het ministerie van onderwijs en vorming voor de periode van 1 september tot en met 31 december 2020 worden pas in januari 2021 gefactureerd aan het gemeentebestuur. De instemming met de verhoging van de uren werkingsmiddelen van Academie Noord moeten mee worden opgenomen in het budget van 2021.
5 Gemeentelijk basisonderwijs. Gibo-Mariaburg. Vernieuwing kunstgrasveld. Verhoging toelage.
Met het gemeenteraadsbesluit van 16 december 2019 werd beslist het oudercomité van Gibo-Mariaburg een financiële tussenkomst te verlenen voor het vernieuwen van het kunstgrasveld op basis van de investeringstoelage 'openstellen speelplaatsen'.
De kosten werden oorspronkelijk geraamd op 30.000 euro en in het budget werd op budgetsleutel 075010/6640000/investeringstoelage scholen openstellen speelplaats van het investringsbudget van 2019 een bedrag van 22.500 euro, btw inbegrepen voorzien.
In september 2020 werd het kunstgrasveld aangelegd zoals gepland. De totale kostprijs van het aanleggen van het kunstgrasveld en plaatsing informatiebord is 26.977,08 euro waarvan 75%, namelijk 20.232,81 euro kan gesubsidieerd worden vanuit het gemeentelijk toelage reglement openstellen speelplaatsen.
Op 10 september 2020 vond er een overleg plaats met de voorzitter van het oudercomité en de directie van de school waaruit bleek dat het oudercomité door de coronacrisis in de periode van 13 maart tot op heden geen activiteiten heeft kunnen organiseren om voldoende middelen binnen te halen om op tijd de eigen bijdrage van het kunstgrasveld te financieren. Er werd gevraagd aan het gemeentebestuur of het mogelijk was het te kort van 4.000 euro voor te schieten.
In 2018 werd via de toelage opstellen speelplaatsen een subsidie uitbetaald aan het oudercomité van Gibo-Mariaburg en het oudercomité van het GIB.
Mits geen enkele andere school in Brasschaat in 2019 beroep heeft gedaan op de toelage openstellen speelplaatsen wordt voorgesteld dat het gemeentebestuur het tekort van 4.000 euro zal bijpassen omdat:
• het oudercomité door de coronacrisis niet voldoende middelen heeft kunnen binnenhalen,
• het kunstgrasveld van Gibo-Mariaburg de eigendom is van het gemeentebestuur als schoolbestuur van de school.
6 Taxistandplaatsen op de openbare weg. Gemeentelijk reglement en retributie 2021-2025. Wijziging.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het verzoek om, op basis van het nooddecreet van de Vlaamse Regering van 15 juli 2020, de sector individueel bezoldigd personenvervoer voor het jaar 2020 vrij te stellen van retributie.
7 Belasting 2021-2024 op de exploitatievergunningen van taxidiensten en/of diensten voor verhuur van voertuigen met bestuurder.
De vergunningen die werden afgeleverd voor 1 januari 2020 voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder en voor het exploiteren van taxidiensten zijn rechtsgeldig tot einddatum van de afgeleverde vergunning.
Het nieuwe taxidecreet van 29 maart 2019 voorziet in een overgangsmaatregel om de vergunningen die werden afgeleverd voor 1 januari 2020 en die nog actief zijn te belasten op basis van het oude decreet van 20 april 2001.
Op basis van het nooddecreet van de Vlaamse Regering van 15 juli 2020 zal er voor het aanslagjaar 2020 geen belasting geheven worden.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten om met ingang van 1 januari 2021 een belasting te heffen op de vergunningen die werden afgeleverd voor 1 januari 2020 voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder en voor het exploiteren van taxidiensten.
8 Kerkfabriek Heilige Familie. Goedkeuring aanpassing meerjarenplan en kennisneming budgetwijziging 2020.
De kerkfabriek van de Heilige Familie (Kaart) legt een wijziging van het meerjarenplan en een budgetwijziging 2020 voor. Er zijn geen bijkomende financiële gevolgen voor de gemeente. De voorziene investeringstoelagen schuiven op met één jaar.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de wijziging van het meerjarenplan en kennis te nemen van de budgetwijziging 2020 van de kerkfabriek van de Heilige Familie (Kaart).
9 Eredienstinstellingen. Budget 2021. Kennisneming en goedkeuring.
Diverse eredienstinstellingen hebben hun budget 2021 ingediend.
De budgettten waarin de gemeentelijke tussenkomsten niet hoger zijn dan voorzien in het goedgekeurde meerjarenplan, worden voor kennisneming voorgelegd aan de gemeenteraad.
Voor kerkfabriek Heilig Hart is de voorziene exploitatietussenkomst hoger dan in het meerjarenplan, zodat expliciete goedkeuring vereist is.
Aan de raad wordt voorgesteld kennis te nemen van de budgetten 2021 van navermelde eredienstinstellingen :
Sint Jozef (Driehoek)
Geen gemeentelijke tussenkomst (hoewel in het meerjarenplan een exploitatietoelage van 8.090,00 euro voorzien was)
Sint Antonius Abt (Centrum)
Geen gemeentelijke tussenkomst
Goddelijk Kind Jezus (Bethanie)
Geen gemeentelijke tussenkomst (hoewel in het meerjarenplan een exploitatietoelage van 73,00 euro voorzien was)
Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen (Maria-ter-Heide)
Exploitatietoelage 4.377,68 euro (hoewel in het meerjarenplan een exploitatietoelage van 6.558 euro voorzien was) en een investeringstoelage van 6.000,00 euro (conform meerjarenplan)
Heilige Familie (Kaart)
Exploitatietoelage 14.207,40 euro en investeringstoelage 160.000,00 euro, zoals voorzien in het goedgekeurd gewijzigd meerjarenplan.
Protestantse kerkgemeente de Olijftak
Investeringstoelage van 4.860,00 euro, zoals voorzien in het meerjarenplan.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld worden goedkeuring te hechten aan het budget 2021 van navermelde erredienstinstelling
Heilig Hart (Donk)
Exploitatietoelage van 7.808,15 euro (terwijl in het meerjarenplan een tussenkomst voorzien was van 1.098,00 euro) en een investeringstoelage van 66.000,00 euro (zoals globaal voorzien in het meerjarenplan, maar met verschuiving van timing).
10 Aankoop hoogtewerker. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze.
Het technisch centrum wenst een nieuwe hoogtewerker aan te kopen ter vervanging van het voertuig aangekocht in 2002 dat niet meer werkzaam is. De hoogtewerker wordt gebruikt door verschillende diensten en ingezet voor ophangen en verwijderen van vlaggen, verhangen van de overlastcamera's, voor dakwerken,...
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de lastvoorwaarden en gunningswijze.
11 Kerkfabriek Sint-Jozef Driehoek. Budgetwijziging 2020. Kennisneming.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de budgetwijziging 2020 van kerkfabriek Sint-Jozef (Driehoek).
Daarin wordt de financiering van het project "herstellen betonrot en dak toren" in overeenstemming gebracht met de toegezegde toelage door de gemeente, zodat de eerder ingeschreven lening en bijhorende lasten geschrapt kunnen worden. Er zijn geen bijkomende financiële lasten voor de gemeente.
12 Goedkeuring aangepast klachtenreglement.
Het Decreet over het Lokaal Bestuur verplicht de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn om bij reglement een systeem van klachtenbehandeling te organiseren.
Aan de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd het aangepaste klachtenreglement van 26 oktober 2020 goed te keuren.
13 Halfjaarlijkse rapportering klachten-meldingen. Kennisneming.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het halfjaarlijks rapport klachten-meldingen-beleidssignalen voor de periode 2019 en eerste helft 2020.
Verdeling steun aan Oxfam en Broederlijk delen Barbara Cloet Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Ward Schevernels Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels André Van Mechelen Bart Brughmans Rudi Pauwels Dirk de Kort Ingeborg Hermans Jef Konings Kasper Vanpoucke Robrecht Eeman Niels de Kort Lisa Buysse Erwin Callens Joris Van Cauwelaert Christophe Thomas Bart Thijs Goele Fonteyn Hedwig van Baarle Greet Verbert Adinda Van Gerven Carla Pantens Bruno Heirman Walter Vermeulen Dimitri Hoegaerts Dieter Heughebaert Inez Ven Myriam Van Honste Tom Versompel Karin Beyers Philip Cools Karina Hans Cathy Mallentjer Luc Van der Schoepen Jan Jambon aantal voorstanders: 10 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 22
Barbara Cloet Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Ward Schevernels Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Christophe Thomas Karina Hans Bruno Heirman Erwin Callens Myriam Van Honste Luc Van der Schoepen Goele Fonteyn Hedwig van Baarle Inez Ven Walter Vermeulen Greet Verbert Tom Versompel Bart Thijs Joris Van Cauwelaert Adinda Van Gerven Dieter Heughebaert Karin Beyers Jan Jambon Carla Pantens Dimitri Hoegaerts Philip Cools Cathy Mallentjer André Van Mechelen Dirk de Kort Niels de Kort Jef Konings Bart Brughmans Lisa Buysse Rudi Pauwels Kasper Vanpoucke Robrecht Eeman Ingeborg Hermans aantal voorstanders: 22 , aantal onthouders: 5 , aantal tegenstanders: 5
14 Ondersteuning GROS-leden in tijden van corona.
De coronacrisis vereist een lokale aanpak, maar daarnaast ook internationale solidariteit en ondersteuning. Op vraag van de GROS heeft het college er dan ook in toegezegd om eenmalig een extra toelagebudget te voorzien van 6.555 euro. Het budget zal dienen om de financiële schade te verminderen zodoende zij hun werking kunnen voortzetten en de impact op de projecten in het zuiden kunnen beperken tot een minimum.
De GROS stelt voor om het extra budget te verdelen via volgende bestaande budgetsleutel:
• 64930930 Toelage ontwikkelingswerkers en projecten
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan een verhoging van het toelagebudget en de voorgestelde budgetverdeling.
15 Rechtzetting uitbetaling natuur-, milieu en wijkverenigingen plus extra coronabudget.
Een aantal milieuverenigingen hebben aangekaart dat ook zij, net zoals alle andere Brasschaatse verenigingen, recht zouden moeten hebben op een extra coronabudget.
Naar analogie met de regeling voor de GROS-leden, wordt voorgesteld om het budget ook voor hen (milieu-, natuur- en wijkverenigingen) te verhogen met 20%.
Daarnaast kwam ook naar boven dat de milieu-, natuur- en wijkverenigingen het jaar 2019 uitbetaald kregen volgens het nieuwe reglement dat op 25 november 2019 door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Gezien het nieuwe reglement het kalenderjaar volgt en het voorgaand reglement een schooljaar volgt, is er echter een periode tussenuit gevallen, met name 1 september 2018 tot en met 31 december 2018. Dit komt neer op 1/3 van een volledig werkjaar of 33%.
Voorstelgesteld wordt: uitbetaling van 53% extra aan ieder, volgens het huidig reglement, subsidiegerechtigd lid dat een aanvraag heeft ingediend in 2019. In het reglement is een forfaitair bedrag opgenomen van 350 euro.
Aan de gemeenteraad word gevraagd goedkeuring te hechten om het forfaitaire bedrag te verhogen tot 535,5 euro, met uitbetaling begin januari met de gewone toelage 2020.
16 Vernieuwd subsidiereglement projecten en ontwikkelingswerkers.
In samenwerking met de GROS en met de expertise van het 4de pijlersteunpunt werd een nieuw subsidiereglement uitgewerkt voor projecten, ontwikkelingswerkers en kortlopende engagementen. Dit voor de resterende periode van huidige legislatuur. Via het toevoegen van extra beoordelingscriteria en het betrekken van externen en lidverenigingen bij de beoordeling wensen we kwaliteit te verhogen en wederzijds leren te stimuleren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het toelagereglement "Subsidiereglement Brasschaatse ontwikkelingswerkers, projecten en kortlopende projectondersteunende engagementen"
17 Vernieuwd subsidiereglement educatieve activiteiten GROS.
De Algemene Vergadering van de GROS heeft een nieuw subsidiereglement voor educatieve activiteiten opgemaakt voor de resterende periode van de huidige legislatuur. Er zijn slechts een aantal zaken licht gewijzigd ten opzichte van voorgaand reglement.
Aan de gemeenteraad wordt gevraag goedkeuring te hechten aan het toelagereglement "Subsidiereglement educatieve activiteiten ledenverenigingen van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking" en aan het voorstel van de GROS om voor 2020 eenzelfde verdeling als het vorige werkjaar te hanteren.
18 Noodhulp voor explosie in Beiroet.
Op 4 augustus 2020 ontplofte een enorme hoeveelheid ammoniumnitraat (grondstof voor kunstmest) in de haven van Beiroet. Dit komt bovenop de vluchtelingencrisis waar het land mee te kampen heeft sinds de oorlog in buurland Syrië. Libanon vangt meer dan 2 miljoen vluchtelingen op, terwijl het land reeds kreunde onder de politieke instabiliteit. Al snel werd duidelijk dat onder de gewonden velen snijwonden, brandwonden, complexe breuken, afgerukte vingers en tenen hadden. Er is daarbij nood aan medische ingrepen, revalidatie en psychologische ondersteuning.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan een storting van 1 250 euro aan Handicap International in kader van de explosie in Beiroet.
19 Noodhulp voor de hongersnood in Jemen.
In Jemen vindt wellicht de grootste humanitaire crisis ter wereld plaats. Sinds 2015 is het land geconfronteerd met een burgeroorlog die aangewakkerd wordt door buurland Saudi-Arabië. Daardoor is er gebrek aan zowat alles: voeding, water, medische zorg, onderwijs, veiligheid. Twee miljoen kinderen zijn ondervoed, waarvan er 300 000 acuut levensgevaar lopen.
De gezondheidszorg in Jemen staat op instorten. Door de gebrekkige toestand van de infrastructuur breken er voortdurend ziektes uit zoals cholera. De verstrekking van humanitaire hulp wordt bemoeilijkt door de strijdende partijen. Kinderen lopen gevaar door niet-ontplofte explosieven en mijnen. En daar bovenop komt nog eens covid19.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechte aan een storting van 1250 euro aan Unicef in kader van de hongersnood in Jemen.
20 Noodhulp voor honger in Ethiopië.
In Zuid-Soedan zijn er 6,5 miljoen mensen bedreigd met voedseltekorten. Er zijn 1,7 miljoen ondervoedde vrouwen en kinderen. De eerste oorzaak daarvan is het aanhoudend geweld.
Dit geweld heeft miljoenen mensen doen vluchten en is een ernstige bedreiging voor de toegang tot voedsel. In juni, juli en augustus zijn er bovendien veel en zware overstromingen geweest door uitzonderlijke weersomstandigheden. Die hebben een deel van de landbouwgewassen aangetast en hebben een voedingsbodem gecreëerd voor ziektes.
Daarbovenop komt het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. Deze maatregelen beperken het transport van goederen (voedsel) waardoor de prijzen van voeding nog meer stijgen. Zuid-Soedan heeft heel veel noden. Op dit ogenblik en in de komende maanden is de nood aan voeding het grootst.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan een storting van 1 250 euro aan Unicef in kader van de honger in Ethiopië.
21 vzw Plus Drie Centrum. Omvorming naar EVA vzw. Goedkeuring motiveringsnota.
Overeenkomstig artikel 245§2 van het DLB moet de gemeenteraad beslissen over de oprichting van of deelname in een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap (kort: EVA) op grond van een motiveringsnota, die door het College is opgemaakt. Daarin moeten alle voor- en nadelen van een externe verzelfstandiging tegen elkaar afgewogen worden en er moet worden aangetoond dat de externe verzelfstandiging de beste keuze is.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de motiveringsnota en goedkeuring te hechten aan de omvorming van de vzw plus Drie Centrum naar een EVA-vzw.
22 Gecoro. Huishoudelijk reglement. Goedkeuring.
Het huishoudelijk reglement regelt de wijze van agenderen en uitnodigen, de manier waarop binnen de Gecoro informatie verspreid en opgevolgd wordt, hoe adviezen worden geformuleerd, hoe met minderheidsstandpunten wordt omgegaan, enz. Het is een document dat de Gecoro zelf opstelt, met eenparigheid van stemmen goedkeurt en daarna aan de gemeenteraad voorlegt.
In de Gecoro-zitting van 16 januari 2020 werd het huishoudelijk reglement goedgekeurd. Op de Gecoro-zitting van 18 juni 2020 werd het huishoudelijk reglement aangevuld. Onder artikel 30 werd het volgende toegevoegd: "Vertegenwoordigers van de politieke fracties die de Gecoro-vergadering bijwonen kunnen alleen een vergoeding krijgen als ze geen raadslid zijn."
De gemeenteraad kan het voorstel van huishoudelijk reglement alleen goed- of afkeuren. Bij afkeuring maakt het zijn opmerkingen over aan de Gecoro, die het reglement aanpast en opnieuw voorlegt.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het huishoudelijk reglement goed te keuren.
Barbara Cloet Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Ward Schevernels Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Dieter Heughebaert Jan Jambon Dimitri Hoegaerts Adinda Van Gerven Kasper Vanpoucke Luc Van der Schoepen Rudi Pauwels Lisa Buysse Bart Brughmans Niels de Kort Myriam Van Honste Dirk de Kort Erwin Callens Tom Versompel Karin Beyers Goele Fonteyn Inez Ven Walter Vermeulen Bart Thijs Greet Verbert Hedwig van Baarle Christophe Thomas Philip Cools Karina Hans Joris Van Cauwelaert Carla Pantens Ingeborg Hermans Jef Konings Bruno Heirman André Van Mechelen Cathy Mallentjer Robrecht Eeman aantal voorstanders: 31 , aantal onthouders: 1 , aantal tegenstanders: 0
23 Mishagen. Zendmast Telenet. Goedkeuring huurovereenkomst.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de huurovereenkomst tussen de gemeente en TELENET Group NV, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1200 Brussel, Neerveldstraat 105, en ingeschreven onder het ondernemingsnummer 0462925669 met betrekking tot de oprichting van een telecommunicatiemast op de site Mishagen-skatepark, tegen een jaarlijkse vergoeding van 3.500,00 euro (geïndexeerd).
Uitstel punt Barbara Cloet Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Ward Schevernels Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Niels de Kort Jef Konings André Van Mechelen Lisa Buysse Dirk de Kort Greet Verbert Ingeborg Hermans Bart Brughmans Dimitri Hoegaerts Robrecht Eeman Kasper Vanpoucke Luc Van der Schoepen Rudi Pauwels Dieter Heughebaert Hedwig van Baarle Joris Van Cauwelaert Adinda Van Gerven Walter Vermeulen Karina Hans Christophe Thomas Tom Versompel Carla Pantens Bruno Heirman Cathy Mallentjer Philip Cools Jan Jambon Inez Ven Myriam Van Honste Erwin Callens Bart Thijs Karin Beyers Goele Fonteyn aantal voorstanders: 13 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 19
Barbara Cloet Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Ward Schevernels Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Philip Cools Hedwig van Baarle Karin Beyers Bart Thijs Tom Versompel Walter Vermeulen Carla Pantens Jan Jambon Dieter Heughebaert Bruno Heirman Inez Ven Joris Van Cauwelaert Goele Fonteyn Christophe Thomas Adinda Van Gerven Myriam Van Honste Cathy Mallentjer Erwin Callens Karina Hans Kasper Vanpoucke Niels de Kort Lisa Buysse Bart Brughmans Ingeborg Hermans Robrecht Eeman Rudi Pauwels Dirk de Kort Dimitri Hoegaerts Jef Konings Luc Van der Schoepen Greet Verbert André Van Mechelen aantal voorstanders: 19 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 13
24 Lage Kaart 343. Goedkeuring verkoop gronden.
De gemeente Brasschaat is eigenaar van een perceel bouwgrond (perceel 1) vooraan ter hoogte van de Lage Kaart tussen woningen met huisnummers 345 en 341C, en een aansluitende achtergelegen binnengrond (perceel 2).
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verkoop goed te keuren aan de hand van de procedure verkoop biedingen onder gesloten omslag aan een minimum biedingprijs van 490.000,00 euro.
25 Mikhof 25 kinderboerderij. Overeenkomst voor beheer van een Gemeentelijk KWZI.
Bij notariële akte van 29 november 2013 verleende de gemeente Brasschaat als grondeigenaar een recht van erfpacht aan VZW Aralea op een perceel grond en de (al dan niet geheel of ten dele af te breken) opstallen (kinderboerderij) gelegen De Mick en Mikhof 25, volgens titel ten kadaster gekend sectie C, nummers 100/C, 113H, 89/M, 89/N, 90/C, 90/F, 99/H, 101/B, 103/C, 113/R, 99/K en 113/K/2 en thans ten kadaster gekend sectie C, nummers 89/M, 90/F, 101/B, 103/C, 113/R en 99/L, voor een oppervlakte volgens titel en thans ten kadaster van 38.499m².
De duur van de erfpacht werd door de gemeente Brasschaat aan Aralea toegestaan voor een periode van 27 jaar, beginnend op 29 november 2013 om te eindigen op 28 november 2040.
Het perceel 99/L is gelegen in een individueel te optimaliseren buitengebied, zodat deze zone dient te beschikken over een zuiveringsinstallatie voor het lozen van afvalwater in het oppervlaktewater.
Het perceel beschikt over een KWZI (kleinschalige waterzuiveringsinstallatie).
De gemeente Brasschaat en Aralea zijn overeengekomen dat de aanwezige KWZI op perceel 99/L, in afwijking van de erfpachtovereenkomst, in volle eigendom zal toekomen aan de gemeente Brasschaat vanaf 2019.
Voor 2020 werd door Pidpa een financieel plan opgesteld, waarin ondermeer bepaald wordt dat de investeringskost die Aralea heeft gemaakt voor de KWZI en de onderhoudskosten vanaf 2019 door de gemeente aan Aralea zullen worden terugbetaald en ten laste te nemen van de HidroGem-rekening.
Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 3 februari 2020 goedkeuring gegeven aan het financieel plan 2020 voor HidroGem, opgesteld door Pidpa.
In dit verband werd door Pidpa een overeenkomst opgesteld voor beheer van een Gemeentelijk KWZI.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de overeenkomst.
26 Toelage winkeliersvereniging eindejaar 2020. Goedkeuring.
De dienst ondernemen en toerisme ondersteunt de detailhandel in Brasschaat met de organisatie van het shoppingevenement Kerstshoppen met name in winkelzone centrum. Verschillende winkeliersverenigingen in Brasschaat organiseren een activiteit voor klanten tijdens de feestperiode en vragen naar ondersteuning om deze verder uit te kunnen bouwen. Het doel van de actie(s) is om bezoekers aan te trekken naar de desbetreffende winkelzone.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan een nieuwe toelage ter ondersteuning van detailhandel in de periode van de feestdagen.
27 Verhoging toelage Sint. Goedkeuring.
De gemeente betoelaagt de vzw Handelaarsvereniging Donk Patio jaarlijks voor de organisatie van
het Sinterklaasevenement, dat georganiseerd wordt samen met de gemeente.
Door de COVID-19 crisis is de geplande uitvoering en uitbouw van het bestaande programma dit jaar
niet mogelijk. Een nieuwe invulling is nodig om de Sint toch corona-proof te kunnen verwelkomen in
Brasschaat.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te hechten aan een verhoging van de toelage voor vzw Handelaarsvereniging Donk Patio om deze speciale editie te kunnen realiseren.
28 EVA vzw Sport Plus. Dagorde algemene vergadering van 23 november 2020.
De gemeente is lid van het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap vzw Sport Plus. Bij
gemeenteraadsbesluit van 24 juni 2019 werd mevrouw Adinda Van Gerven aangeduid als
afgevaardigde namens de gemeente Brasschaat in de algemene vergadering. Het decreet lokaal
bestuur bepaalt dat de afgevaardigde in de algemene vergadering van vzw Sport Plus handelt
overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad. Dit betekent dat de gemeenteraad kennis moet
nemen van de agenda van deze algemene vergadering en aan de afgevaardigde steminstructies moet geven.
De vzw Sport Plus laat weten dat op 23 november 2020 een algemene vergadering zal plaatsvinden
met volgende agendapunten:
• Goedkeuring verslag algemene vergadering van 14 september 2020;
• Goedkeuring aanpassing samenwerkingsovereenkomst 2019 - 2025 tussen de gemeente Brasschaat en de vzw Sport Plus;
• Goedkeuring begroting 2021;
• Rondvraag.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de dagorde van de algemene vergadering van EVA vzw Sport Plus van 23 november 2020 en de daarbij horende documenten goed te keuren.
29 Advies van de fractievoorzitters inzake aanpassingen op de deontologische code.
De fractievoorzitters hebben een evaluatie gedaan van de deontologische code op 22 september 2020 en stellen vast dat deze nog geschikt is.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het advies om geen aanpassingen door te voeren aan de deontologische code.
Barbara Cloet Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Ward Schevernels Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels Erwin Callens Inez Ven Dieter Heughebaert Cathy Mallentjer Adinda Van Gerven André Van Mechelen Hedwig van Baarle Bart Thijs Ingeborg Hermans Niels de Kort Greet Verbert Jan Jambon Carla Pantens Robrecht Eeman Dirk de Kort Goele Fonteyn Bruno Heirman Karina Hans Christophe Thomas Luc Van der Schoepen Lisa Buysse Tom Versompel Kasper Vanpoucke Myriam Van Honste Dimitri Hoegaerts Joris Van Cauwelaert Walter Vermeulen Karin Beyers Bart Brughmans Philip Cools Jef Konings Rudi Pauwels André Van Mechelen Jef Konings Lisa Buysse Rudi Pauwels Niels de Kort Bart Brughmans Ingeborg Hermans Robrecht Eeman Dirk de Kort Kasper Vanpoucke Karina Hans Joris Van Cauwelaert Bart Thijs Myriam Van Honste Walter Vermeulen Inez Ven Christophe Thomas Greet Verbert Cathy Mallentjer Jan Jambon Philip Cools Carla Pantens Bruno Heirman Erwin Callens Hedwig van Baarle Adinda Van Gerven Tom Versompel Karin Beyers Goele Fonteyn Luc Van der Schoepen Dimitri Hoegaerts Dieter Heughebaert aantal voorstanders: 10 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 22
30 Toegevoegd punt op vraag van raadslid Rudi Pauwels, namens Brasschaat2012, om in overweging te nemen om als Brasschaat de titel van "FairTrade gemeente" te verwerven .
Op 14 oktober 2020 ontving het gemeentebestuur de vraag van Rudi Pauwels om namens Brasschaat2012 een punt toe te voegen aan de zitting van 26 oktober 2020 om in overweging te nemen om als Brasschaat de titel van "FairTrade gemeente" te verwerven.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de procedure in te zetten teneinde de titel van actieve fairtradegemeente te verwerven.
31 Ontslag wegens pensionering - commissaris van politie.
Commissaris van politie vraagt met ingang van 1 januari 2021 rustpensioen aan.
32 Molenweg. Goedkeuring verkoop woning.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de verkoop van de woning aan de Molenweg 52b.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.